Foto: LETA

Labklājības ministrija (LM) noliedz jebkādu Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktores Regīnas Simsones atstādināšanas saistību ar LM it kā centieniem iznomāt vai nodot privātpersonām kādu no SIVA lietotajiem īpašumiem, skaidroja LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

Simsone ziņojumā valdībai, kurā attaisno sevi un vaino LM subjektīvas un tendenciozas izmeklēšanas veikšanā, ir lūgusi pievērst pastiprinātu uzmanību iespējamam SIVA nekustamo īpašumu izsaimniekošanas riskam. Viņa norādījusi, ka jau pāris dienas pēc viņas sākotnējās atstādināšanas no amata tikusi sākta jautājuma risināšana par rīcību ar aģentūrai nodotajiem zemes gabaliem Jūrmalā.

"Uzskatu, ka mana atstādināšana no amata varētu būt saistīta ar šo zemes gabalu turpmāku lietošanu, kam nav nekādas saistības ar it kā konstatētajiem pārkāpumiem aģentūras darba organizēšanā," norādījusi Simsone.

LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme, jautāta, vai LM tiešām risina sarunas par kādu SIVA lietotu īpašumu iznomāšanu vai nodošanu privātpersonām, sacīja, ka ministrija ir uzdevusi SIVA veikt uzlabojumus pakalpojumu un finanšu sfēras sakārtošanā, tomēr šie ieteikumi nekādā veidā neesot saistīti ar īpašumu iznomāšanu vai līgumu slēgšanu.

Kā ziņots, otrdien, 12.februārī, valdība nolēma atbrīvot no amata SIVA direktori.

Lūgumā valdībai atbrīvot no amata Simsoni LM norādīja, ka Simsone ar nodomu ir izdarījusi vairākus būtiskus tiesību normu pārkāpumus, līdz ar to valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums un ir pietiekams pamats Simsonei piemērot šādu disciplinārsodu.

Tikmēr pati Simsone līdz šim savu vainu nav atzinusi nevienā no konstatētajiem pārkāpumiem un plāno apstrīdēt valdības lēmumu atbrīvot viņu no amata.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!