Foto: F64
Labklājības ministrija (LM) sagatavojusi piecus variantus ģimenes valsts pabalsta nākotnei pēc šā gada 1.jūlija, ko ceturtdien apspriedīs ar sociālajiem partneriem, liecina labklājības ministres Ilonas Jurševskas (Zaļo un zemnieku savienība) ieraksts mikroemuāru vietnē "Twitter".

Ministres biroja vadītāja Evija Kūla pastāstīja, ka par konkrētiem variantiem ģimenes valsts pabalsta piešķiršanai pēc šā gada jūnija varētu runāt tikai pēc tikšanās ar sociālajiem partneriem. Lai pārrunātu, kurš no izstrādātajiem pabalsta variantiem varētu būt labāks un efektīvāks, Jurševska un LM speciālisti tiksies ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību, Latvijas Pašvaldību savienību, "Māmiņu klubu", "Nākotnes fondu", "Latvijas bērnu forumu" un asociāciju "Ģimene".

Jau vēstīts, ka LM līdz janvāra vidum plānoja izstrādāt koncepcijas projektu, kas paredzētu risinājumus ģimenes valsts pabalsta reformai, tostarp pabalsta piešķiršanas nosacījumus, tā apmēru un piešķiršanas kārtību.

Ģimenes valsts pabalsta apmērs ir astoņi lati mēnesī par katru bērnu. Pašlaik tiesības saņemt šo pabalstu ir visiem Latvijā pastāvīgi dzīvojošiem Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem, ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, kuriem piešķirts personas kods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!