21.februārī plkst.19.30 telekompānija LNT sāks demonstrēt jaunu autorraidījumu "Atklātās lietas", kurā tiks vēstīs par skaļākajiem noziegumiem Latvijā. "VVD Mārketinga komunikācijas" informēja, ka raidījumā atainotie notikumi risinājušies mūsu valstī no pagājušā gadsimta sākuma līdz mūsdienām.
Raidījuma "Atklātās lietas" sagatavošana ilgst jau kopš pērnā rudens, kad tika apkopoti arhīva materiāli, apzināti liecinieki, intervēti noziegumu līdzdalībnieki, kā arī vainīgie, kuri iznākuši brīvībā pēc soda izciešanas.

Raidījumā izmantoti gan dokumentāli kadri, liecinieku un iesaistīto personu stāstījums, gan arī inscenētas ainas. Raidījumos iekļauti arī bijušās PSRS kinoarhīvu materiāli, kuros redzami ekskluzīvi dokumentāli kadri.

Raidījumu veido kompānija "Krūzo Mēdija", kas producē arī raidījumu "Prāta banka". "Atklāto lietu" tapšanā piedalās Latvijā zināmi žurnālisti - Vairis Stašāns, Sandijs Semjonovs un Mārcis Pumpurs. Semjonovs piedalījies tikai pirmo sēriju tapšanā, bet turpmāk raidījumu vairs neveidos. Raidījuma režisori ir Ilze Turka un Atis Balodis.

Pirmajā raidījumā, kas tiks demonstrēts LNT ēterā 21.februārī, tiks stāstīts par pagājušā gadsimta 60.gados "slaveno" Nadziņa bandu, kas šokēja tā laika sabiedrību, izdarot pasūtījuma slepkavības.

Raidījuma "Atklātās lietas" sponsors ir apsardzes firma "Evor".

Plašāka informācija par raidījumu tiks sniegta preses konferencē, kas notiks 12.februārī, plkst.15 LNT telpās, 2.stāvā.

Arī TV3 ēterā no 17.februāra būs jauns autorraidījums "Latvijas krimināllietas", kurā tiks restaurēti un inscenēti lielāko rezonansi guvušie noziegumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!