Foto: LETA

Mediju grupai MTG piederošais televīzijas kanāls "Latvijas Neatkarīgā Televīzija" (LNT) nolēmis ar 2015.gada 1.janvāri pārtraukt raidījuma "Dombura studija" raidīšanu, liecina uzņēmuma vadības sadarbības partneriem nosūtītā un portāla "Delfi" rīcībā esošā vēstule.

Kā pamatojums šādam lēmumam vēstulē minēts fakts, ka "diemžēl LNT skatītāji pirmdienu vakaros labprātāk izvēlas programmas, ko piedāvā citi televīzijas kanāli".

Raidījuma vadītājs Jānis Domburs portālam "Delfi" apstiprināja, ka SIA "Domburšovs" kā raidījuma producents ir saņēmis LNT rakstisku paziņojumu par līguma vienpusēju izbeigšanu. Žurnālists šo lēmumu sauc par negaidītu un nesaprotamu.

"Visas LNT pretenzijas no SIA "Domburšovs" puses ir rakstiski atspēkotas," uzsver Domburs. Līguma konfidencialitātes nosacījumi viņam neļauj situāciju komentēt detalizētāk, tomēr raidījuma vadītājs sola, ka "turpinājums šajā lietā vēl sekos".

Savukārt MTG Sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone uz visiem portāla "Delfi" jautājumiem par uzņēmuma lēmumu pārtraukt sadarbību ar Domburu atbildēja, norādot, ka kompānija to nekomentēs.

Minētajā MTG vēstulē sadarbības partneriem norādīts, ka "Dombura studijas" ražošanas izmaksas ir ļoti augstas.

Pats žurnālists gan uzsver, ka nevienā sarunā vai dokumentā, ko saņēmis no LNT, šāds iemesls nav minēts. Viņaprāt, dažādiem adresātiem tiek izplatīta dažāda informācija.

Arī vēstulē minēto argumentu par to, ka TV skatītāji raidījumu nav iemīļojuši, Domburs atspēko, norādot, ka tā auditorijas rādītāji šoruden bijuši labāki nekā vidēji LNT kanālam.

MTG izplatītajā vēstulē arī uzsver, ka uzņēmums vairāku mēnešu garumā, cieši sadarbojoties ar producentu grupu, centies ieviest dažādus uzlabojumus, tomēr šie centieni bijuši nesekmīgi.

"Šī raidījuma specifika noteica, ka tā veidošanā piedalījās abas puses. "Dombura studijas" redakcija un es personiski pastāvīgi esam strādājuši pie raidījuma attīstības. Ko ir vai nav centusies ieviest LNT, tas jāprasa LNT vadībai. Taču jautājums, kas ir vai nav noticis cieši sadarbojoties un kas ir vai nav bijis sekmīgi, ir ļoti diskutabls, īpaši domājot par to, kas ir notiekošā patiesie iemesli un kas ir tikai iegansts," piebilst Domburs.

Domburs savulaik Latvijas Televīzijā vadīja ietekmīgo raidījumu "Kas notiek Latvijā?". Pēc ilggadējas sadarbības 2011.gadā Edgara Kota vadībā LTV neizdevās vienoties ar Domburu par raidījuma turpināšanu.

Domburs pret LTV vērsās tiesā, kur viņa prasība tika daļēji apmierināta.

Žurnālista jaunais raidījums "Dombura studija" dienasgaismu piedzīvoja 2014.gada aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!