Foto: LETA

Latvijas Neatkarīgā televīzija (LNT) tomēr ir samaksājusi tiesas noteikto autoratlīdzību 376,9 tūkstošu latu apmērā par muzikālo darbu izmantošanu laika periodā no 2001.gada sākuma līdz 2008.gada beigām, pastāstīja LNT pārstāve Marta Zandersone.

Viņa norādīja, ka saistības ar biedrību "Autortiesību un komunicēšanas konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LAA) ir nokārtotas un līdz ar to arī atsaukts tiesā iesniegtais lūgums pagarināt sprieduma izpildes termiņu par mēnesi.

Arī Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja apliecināja, ka tiesā ir saņemts LNT pārstāves iesniegts atsaukums pieteikumam par sprieduma izpildes pagarināšanu, kas vēl nav izlemts. "Tiesa jautājumu lems nākamnedēļ," informēja Kataja.

Savukārt AKKA/LAA Lietvedības nodaļas vadītāja Kristīne Šlivka sacīja, ka līdz šim autortiesību aizstāvju kontā tiesas noteiktā autoratlīdzība nav ieskaitīta.

Jau vēstīts, ka šogad jūnijā spēkā stājās spriedums, ar kuru AKKA/LAA prasība apmierināta daļēji un no LNT piedzīta autoratlīdzība par muzikālo darbu izmantošanu par laika periodu no 2001.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 31.decembrim, kā arī atzīts par noslēgtu pušu starpā noslēgtais licences līgums par tiesībām izmantot autoru muzikālos darbus LNT programmās, nosakot tā darbības termiņu līdz 2012.gada 31.decembrim un paredzot, ka maksājamās atlīdzības apmērs ir 1,6% no LNT ikgadējiem ieņēmumiem par muzikālo darbu izmantošanu 35% apmērā no kopējā raidlaika.

Tiesa LNT noteica labprātīgas sprieduma izpildes termiņu līdz 2.jūlijam, taču vēl līdz 18.jūlijam LNT autortiesību aizstāvjiem nebija samaksājusi tiesas piespriesto autoratlīdzību.

Zandersone iepriekš sacīja, ka kompānija ir izmantojusi iespēju lūgt tiesu par mēnesi pagarināt sprieduma izpildes termiņu. Vienlaikus Zandersone nekomentēja, kādēļ LNT tiesas noteiktajā termiņā spriedumu nav izpildījusi.

Kompānija LNT piedāvā reklāmas raidlaiku trīs televīzijas kanālos – LNT, TV5 un K2 (bijušajā "Latvijas Mūzikas kanālā"). Saskaņā ar "Lursoft" datiem LNT reģistrēts 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,871 miljons latu.

Konkurences padome 21.maijā atļāva apvienoties Skandināvijas mediju koncernam "MTG Broadcasting AB" (MTG) ar LNT, taču paturēja tiesības līdz 2017.gada beigām likt apvienošanās dalībniekiem daļu savu aktīvu pārdot. Pirms apvienošanās MTG Latvijā realizēja izšķirošu ietekmi pār "TV3 Latvia", "Viasat" un "Star FM".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!