Bijušais "Logos centra" vadītājs Jurijs Jurjevs un modelis Anatolijs Rudenko pabeiguši iepazīties ar krimināllietas materiāliem, un, ja prokurors neapmierinās aizstāvju un apsūdzēto lūgumus, lietu varēs nodot tiesai.
Rudenko advokāts Juris Marins sacīja, ka modelim Rudenko inkriminētas trīs epizodes, no tām viena, kurā viņš darbojies kopā ar Jurjevu. Pārējās divās saistība ar Jurjevu un "Logos centru" esot apšaubāma.

Advokāts uzskata, ka neviena no epizodēm nav pierādīta un krimināllieta pret Rudenko ir "aiz matiem pievilkta". Īpaši tāds iespaids rodoties par vienu no trim epizodēm, kurā Rudenko apvainots sutenerismā, taču ienākums, ko viņš guvis ar šādu darbību, esot divi lati.

Pēc advokāta domām, situācija ir paradoksāla arī tādējādi, ka šajā krimināllietā Rudenko apsūdzēts kopā ar Jurjevu, taču izdalīta vēl cita krimināllieta, kurā Jurjevu apsūdz par Rudenko seksuālo izmantošanu. Jau iepriekš ziņots, ka abi viņi prokuratūrā konfrontēti, turklāt Rudenko pastāv uz to, ka ticis seksuāli izmantots, bet Jurjevs šādu rīcību noliedz.

Marins pēc iepazīšanās ar lietas materiāliem pirmdien iesniedzis prokuroram lūgumus par krimināllietas izbeigšanu un Rudenko atbrīvošanu, tomēr pagaidām prokurora atbilde nav saņemta. Tāpat neesot saņemtas atbildes uz vairākiem citiem advokāta lūgumiem izmeklēšanas laikā, tādēļ Marins uzskata, ka prokuratūra izmeklēšanā rīkojusies vienpersoniski un neobjektīvi.

Rudenko aizstāvis nemācēja sacīt, vai Jurjevs un viņa advokāts Egons Rusanovs pēc iepazīšanās ar lietas materiāliem izteikuši kādus lūgumus.

Krimināllieta pret Rudenko un Jurjevu izdalīta atsevišķi no kopējās "Logos centra" lietas.

Saskaņā ar kriminālprocesu pēc tam, kad ar lietas materiāliem iepazinušies visi cietušie un apsūdzētie, kā arī viņu advokāti, iespējams iesniegt lūgumus un papildinājumus par lietu. Pēc šo lūgumu izskatīšanas prokurors sagatavo apsūdzības rakstu un nosūta lietu uz tiesu.

Rudenko "Logos centra" pedofilijas lietas ietvaros apsūdzēts pēc vairākiem kriminālkodeksa pantiem, tostarp arī par dzimumtieksmes apmierināšanu netiklās formās un pederastiju. Turklāt noziegums pret 17 gadus veco upuri noticis grupā.

Savukārt Jurjevs apsūdzēts arī par nepilngadīgo iesaistīšanu pornogrāfisku materiālu izgatavošanā.

Kopumā tā saucamās pedofilijas lietas ietvaros apsūdzētas septiņas personas, taču trīs no tām - Ingus Tūns, Ainars Eisaks un Andris Meinarts - apsūdzēti tikai kā seksuālo pakalpojumu izmantotāji, bez saistības ar "Logos centra" darbību. Tomēr viņus tiesās par konkrētiem noziegumiem, un, ja šāda saistība tiks atrasta, to izmeklēs kopīgās lietas ietvaros.

Saistībā ar "Logos centra" darbību pašlaik apsūdzēti uzņēmuma vadītājs Jurjevs, darbinieks Jurijs Kutirevs, modelis Rudenko un sekretārs Deniss Hohlovs.

Kopumā krimināllietās, kuras pašlaik tiek izmeklētas saistībā ar "Logos centru", pašlaik pierādītas 214 noziegumu epizodes par 67 personu seksuālu izmantošanu, no kurām 61 bijusi nepilngadīga. Jaunākajam no cietušajiem bijuši 13 gadi. Prokuratūra joprojām turpina apzināt un nopratināt aģentūras Interneta lapās ievietotos modeļus, kā arī pārbaudīt aģentūrā atrastos lietiskos pierādījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!