Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis nobažījies par vairāku sporta objektu likteni, ja tajos vairs netiks ieguldīti valsts budžeta līdzekļi.

Jau ziņots, ka šonedēļ Ministru kabineta ārkārtas sēdē valdība nolēma atbalstīt galvojumu sniegšanu Zemgales un Daugavpils olimpisko centru attīstības projektiem, savukārt par olimpiskā centra "Ventspils", sporta centra "Mežaparks" un tenisa centra "Lielupe" projektu attīstībai nepieciešamajiem līdzekļiem ir iespēja sagatavot priekšlikumus un iesniegt izskatīšanai Saeimā starp budžeta grozījumu un to pavadošo likumprojektu izskatīšanu.

Vienlaikus valdība arī nolēma atteikt galvojumus bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" rekonstrukcijas projektam un lietišķo sporta veidu centra "Kleisti" attīstības projektiem.

Kā norādīja Vrubļevskis, minētajiem sporta objektiem finansējums vēl var tikt iedalīts no pašvaldību līdzekļiem vai valsts investīciju veidā. "Labi zināms, ka arī šie līdzekļi ir ļoti ierobežoti un bieži tiek dalīti pēc politiskajiem principiem un pēdējā laikā pa nozarēm vispār netiek dalīti," norāda LOK prezidents, "valstij ir ļoti daudz problēmu un prioritātes noteikti nav sporta objektu būvniecība."

"Jācer, ka pa šo laiku objekti nesabruks," viņš piebilst.

Pēc viņa domām, valsts galvojumu sniegšana līdz šim bijusi garants sporta centru attīstībai, jo tā bija kā vienošanās starp politiķiem, likumdevējiem, valdību, pašvaldībām un sporta sabiedrību. Nesaņemot nekādu finansējumu no Eiropas Savienības fondiem, valsts bija radījusi sistēmu, kā sporta objektus attīstīt, stāsta Vrubļevskis.

Kas notiks tālāk ar sporta centru "Kleisti", ir grūti pateikt, atzīst LOK prezidents. Pašlaik valstij piederošo nekustamā īpašuma objektu apsaimnieko valsts aģentūra, kuras budžets, saskaņā ar Vrubļevska teikto, ir nepietiekams, lai segtu komunālos un nodokļu maksājumus, un nopietni satraukušās ir sporta federācijas, kas centru izmanto treniņiem.

Savukārt atzinums par tenisa centra "Lielupe" stāvokli, kas tika sniegts vēl pagājušā gada rudenī, rāda, ka vairāki tā objekti ir avārijas stāvokli un nekavējoties jāremontē, jāiekonservē vai jājauc nost, kas nozīmē, ka sacīkstes vairs šajā centrā nevarēs rīkot.

Bet Mežaparka sporta centrā ieguldīti jau aptuveni 500 000 latu, un, kā norāda Vrubļevskis, ja tajā netiks ieguldīti papildu līdzekļi, izdevumi būs vēl lielāki. "Tad jau nav tālu līdz tam, ka valsts pateiks, ka vispār nav naudas, un objekti tiks novesti līdz izputēšanai," spriež LOK prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!