Foto: LETA

Latvijas Universitātes (LU) Žana Monē Izcilības centrs sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā rīko Londonas Universitātes Izglītības institūta profesora Dr. Endija Grīna lekciju "Izglītība, vienlīdzība un sociālā kohēzija", kas notiks trešdien, plkst.11.00 Latvijas Universitātes galvenajā ēkā, Senāta zālē, informēja LU.

Grīns ir Londonas Universitātes Izglītības institūta profesors salīdzinošajās sociālajās studijās un ERSC Zināšanu ekonomikas un sabiedrības mācību un dzīves iespēju centra direktors. Viņa galvenā pētniecības joma ir izglītības un apmācību sistēmu salīdzinošās studijas (vēsturiskās un socioloģiskās), to izcelsme un sociāli ekonomiskā ietekme. Iepriekš profesors Grīns ir bijis viens no Apvienotās Karalistes (AK) valdības finansētā Plašāku iespēju un apmācību centra dibinātājiem un direktoriem, kā arī vadījis un līdzvadījis vairākus nozīmīgus salīdzinošo pētījumu projektus saistībā ar izglītības un apmācību ietekmi uz ekonomiskiem un sociāliem procesiem.

Profesors Dr. Grīns ir autors daudzām publikācijām par sociālajiem un izglītības jautājumiem. Svarīgākās no tām tulkotas ķīniešu, franču, vācu, japāņu un spāņu valodās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!