Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs, par kura atstādināšanu pirmdien paziņoja premjers Aigars Kalvītis (TP), pirmdien līdz pirmdienas vakaram nav saņēmis oficiālo rīkojumu par atstādināšanu, LTV raidījumā "Panorāma" atzina Loskutovs.
Viņš pirmdien saņēma kopiju no premjera vēstules Valsts kancelejai. Loskutovs uzsvēra, ka tas nav oficiāls rīkojums par atstādināšanu, tāpēc viņš pirmdien plāno doties uz darbu. Viņš arī norādīja, ka vēstulē minēts, ka viņš tiek atstādināts bez atalgojuma saglabāšanas. Loskutovs bija par to izbrīnīts, jo viņš pēc darba likuma ir valsts civildienesta darbinieks, kurus nevar atstādināt bez atalgojuma saglabāšanas.

Loskutovs pieļāvis, ka viņa atstādināšana saistīta ar "skaļām politiskajām un, iespējams, noziedzīgajiem nodarījumiem mūsu valsts dzīvē". Loskutovs norādīja, ka pirmdien neviens vairs nerunā par bijuša Saeimas priekšsēdētāja Induļa Emša kriminālprocesu, par viņa aiziešanu no amata, par citām skaļajām lietām, bet visi spriež "ko tad sastrādājis Loskutovs". Viņš pieļāva, ka tas arī bija viņa atstādināšanas mērķis.

Loskutovs negrasās pats aiziet no amata.

Jau ziņots, ka premjers pirmdien atstādināja Loskutovu no amata uz izmeklēšanas laiku pēc Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā 2006.gadā. Detalizētākas ziņas par pārkāpumu būtību netiek sniegtas, jo operatīvo līdzekļu izlietojums ir slepena informācija. Pēc Kalvīša teiktā, šādi pārkāpumi KNAB bijuši vairāku gadu garumā .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!