Foto: DELFI
Opozīcijā esošā partija LPP/LC uzskata, ka Valda Dombrovska (JL) valdībai ir jāatkāpjas un jāizstrādā pilnīgi jauns 2010.gada valsts budžets, teikts partijas paziņojumā.

Partijas LPP/LC valde ir izvērtējusi valdošās koalīcijas sagatavoto 2010.gada valsts budžeta projektu un uzskata to par pretvalstisku. Atbildība par šo budžetu ir jāuzņemas visām valdību veidojošajām partijām, uzskata LPP/LC.

"Valdības piedāvātais budžets un nodokļu likumi grauj uzņēmējdarbības attīstību nākotnē. Nodokļu sloga palielināšana un papildu nodokļu un citu maksājumu uzlikšana spiež Latvijas uzņēmējus pāriet "pelēkajā" sektorā, pārcelt ražotnes un pakalpojumu sniegšanu uz citām valstīm vai vispār likvidēt uzņēmumus," teikts partijas paziņojumā.

Tāpēc LPP/LC valde uzskata, ka Saeima nedrīkst pieņemt šādu budžetu, esošajai valdībai ir nekavējoties jāatkāpjas.

LPP/LC aicina veidot jaunu rīcībspējīgu valdību, kura piedāvās skaidru redzējumu, kā palielināt ieņēmumus, un samazinās nodokļu slogu. LPP/LC uzskata, ka jāveido "valdība, kura palielinās Latvijas preču un pakalpojumu eksportu, realizēs skaidru, ātru un efektīvu valsts pārvaldes reformu. Valdība, kurā strādās tikai septiņi ministri."

Jau ziņots, ka LPP/LC līderis, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers novembrī partijas kongresā paziņojis, ka gatavs veidot valdību un arī izteicis aicinājumu Dombrovskim atkāpties.

Arī koalīcijas partnera – Tautas partijas – priekšsēdētājs Andris Šķēle iepriekš paziņojis, ka gatavs uzņemties valdības vadību, ja pašreizējā valdība kļūs rīcībnespējīga.

Savukārt premjers uz šādiem un līdzīgiem publiskajā telpā izskanējušajiem aicinājumiem vairākkārt uzvēris, ka valdības koalīcija ir stabila un nav pamata runām par valdības nomaiņu pirms vai pēc budžeta pieņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!