Foto: LETA

Latvijas Radio (LR) Ziņu dienesta vadītāja Laura Dreimane iesniegusi atlūgumu, apstiprināja LR valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš.

Dreimane pastāstīja, ka bijusi bērna kopšanas atvaļinājumā, kurš beidzies 4.maijā. Savukārt periodā, kamēr Dreimane atradusies bērna kopšanas atvaļinājumā, viņas dzīvesbiedrs nosūtīts strādāt uz Gruziju.

"Ģimenei ir jābūt kopā, tāpēc izšķīros par darba pamešanu LR, un šobrīd kopā ar savu vīru un bērnu dzīvoju Gruzijā," sacīja Dreimane.

Taujāts, vai vakantais amats tiks piedāvāts kādreizējam LR valdes loceklim un Ziņu dienesta vadītājam Jānim Siksnim, Pauliņš atbildēja noliedzoši.

Pauliņš paskaidroja, ka ar Siksni ir notikušas pārrunas par iespēju ieņemt Ziņu dienesta vadītāja amatu, bet Siksnis jau bija saņēmis citu darba piedāvājumu.

Tāpat LR valdes priekšsēdētājs nekomentēja, vai tiks izsludināts konkurss par vakanto LR Ziņu dienesta vadītāja amatu, norādot, ka "nevajag skriet notikumiem pa priekšu".

Otrdien, 12.maijā gaidāma LR valdes sēde, kurā "tiks pieņemti konkrēti lēmumi attiecībā uz Ziņu dienesta vadītāja amatu", norādīja Pauliņš.

Savukārt bijušais LR valdes loceklis Siksnis apstiprināja, ka ir saņēmis citu darba piedāvājumu sabiedrisko attiecību nozarē, bet vēl nevēlējās atklāt uzņēmuma nosaukumu.

Jau ziņots, ka esošā LR valde oficiāli darbu sāka 16.janvārī.

NEPLP vienprātīgi par sabiedriskā medija valdes priekšsēdētāju iecēla pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītāju Aldi Pauliņu, par LR valdes locekli programmu attīstības jautājumos kļuva bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" valdes priekšsēdētāja Sigita Kirilka, bet par LR valdes locekli nodrošinājuma jautājumos iecelts Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Uldis Lavrinovičs.

LR darbinieki aicināja NEPLP sarīkot jaunu konkursu uz valdes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!