Foto: LETA

Latvijas reģionu apvienība (LRA) oficiāli Valsts prezidenta amatam izvirza deputātu, bijušo "Latvijas Krājbankas" valdes priekšsēdētāju Mārtiņu Bondaru (LRA), ceturtdien medijiem pavēstīja LRA Pārstāvju sapulces priekšsēdētājs Andrejs Ence.

"Mēs esam uzklausījuši visu LRA sastāvā ietilpstošo politisko partiju, organizāciju un nodaļu viedokļus, tāpēc varam ar pilnu atbildību Latvijas Valsts prezidenta amatam nominēt Bondaru," sacīja Ence.

Komentējot Bondara cerības šo amatu ieņemt, deputāts Dainis Liepiņš (LRA) pauda - ja lēmums tiks pieņemts, lai izvēlētos labāko kandidātu, Bondaram esot ļoti lielas cerības. Savukārt pats Bondars pauda, ka pagaidām runāt par Saeimas atbalstu prezidenta kandidatūrai ir pāragri, jo Saeimā šis jautājums kļūs aktuāls ne ātrāk kā maija sākumā. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka daudz svarīgāk ir runāt ar sabiedrību.

Bondars pavēstīja, ka trīs, viņaprāt, trīs svarīgākie uzdevumi ir saistīti ar ģeopolitisko, demogrāfisko situāciju, kā arī jautājumi, kas skar reģionālo politiku.

"Man nav nekādu šaubu, ka ir nepieciešams adekvāts finansējums drošības sfērai, kā arī nav šaubu, ka nepieciešams palielināt kontingentu - gan militāro, gan iekšējās drošības. Tāpat svarīgi, lai cilvēkiem nebūtu piespiedu kārtā jādodas prom no Latvijas. Kā arī jāmaina esošā politika, kas skar reģionus. Jābūt izvēles iespējām dzīvot tēvu un vectēvu mājās, pie nosacījuma, ka mums ir adekvāta reģionālā politika," pauda Bondars.

Jau vēstīts, ka šogad beidzas Valsts prezidenta Andra Bērziņa pilnvaras. Viņš vēl nav paziņojis, vai kandidēs uz otro termiņu. Atbalstu Bērziņam paudusi Zaļo un zemnieku savienība. Savukārt LRA paziņojusi, ka augstajam amatam varētu virzīt politiskā spēka līderi Bondaru. Reizē politiķi atzinuši, ka pašlaik nepietiek balsu nevienam no publiski minētajiem iespējamajiem prezidenta amata kandidātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!