Foto: LETA

Ziemeļāfrikas bēgļu problēmas "solidāra" uzspiešana visām Eiropas Savienības (ES) valstīm nav godīga un taisnīga, uzskata Latvijas Reģionu apvienība (LRA).

"Mēs pilnībā apzināmies jēdziena "solidaritāte" jēgu un nozīmi. 2008. gadā Latvijas iedzīvotāji vieni paši "solidāri" iznesa finanšu krīzes smagumu, noturot banku sektora stabilitāti un neļaujot "domino efektam" sagraut skandināvu banku sistēmu un līdz ar to arī šī reģiona ekonomiku kopumā.
Pēdējo 10 gadu laikā Latvija ir "solidāri" nodrošinājusi Rietumeiropas attīstītās valstis ar kvalificētu darbaspēku, kas, audzināts, skolots, aprūpēts un ārstēts Latvijā, nu balsta šo valstu ekonomiku," uzskata LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

"Nemaz nerunājot par visas Eiropas drošību no terorisma draudiem, jo dažādas Eiropas drošības struktūras nepārtraukti brīdina, ka ar šīm bēgļu masām Eiropā tiek ieplūdināti islāma teroristi," turpina Liepiņš.

Kā norāda LRA, bēgļu jautājumā Latvija var un tai ir jābūt solidārai ar Ukrainu, kas ir ierauta reālā karadarbībā, "šis karš tiešā veidā skar arī Latvijas drošību, un tā draudi ir tieši un nepārvērtējami".

Jau vēstīts, ka atbilstoši Eiropas Komisijas ierosinātajam bēgļu kvotu projektam Latvijai būtu jāuzņem 220 bēgļi, kuri patlaban atrodas ārpus ES.

Tikmēr kopumā valdības koalīcija ir par solidaritāti ES valstu vidū bēgļu problēmas risināšanai, taču Latvija neatbalsta tā dēvētās bēgļu kvotas. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!