Foto: LETA

"Latvijas Reģionu apvienība/Latvijas attīstībai" (LRA/LA) Rīgas domes frakcija vērsusies pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK), aicinot vērtēt, vai Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) nav atstādināms no domes priekšsēdētāja amata, informēja LRA/LA komunikācijas konsultants Artūrs Toms Pelšs.

LRA/LA aicina izvērtēt Ušakovu, ņemot vērā Rīgas domes sēdē pieņemto lēmumu Rīgas pašvaldībai sniegt galvojumu uzņēmuma "Rīgas satiksme" 4,3 miljonu aizņēmumam.

Tāpat frakcija vērsusies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera, aicinot uzsākt kriminālprocesu saistībā ar šo galvojumu.

"Rīgas domes valdošās koalīcijas nekaunība, lemjot par publisko līdzekļu izmantošanu, ir sasniegusi neiedomājamus mērogus. Fakti norāda uz to, ka ar šo lēmumu Rīgas domes pārkāpj vairākas likumu normas. Ņemot vērā Kaspara Gerharda rīcībā esošās tiesības, aicinām izvērtēt, vai būtībā nelikumīgais lēmums nav pamats Rīgas domes priekšsēdētaja Nila Ušakova atbrīvošanai no amata," paudis LRA/LA frakcijas vadītājs un Rīgas domes deputāts Juris Pūce.

Kā atgādina Pelšs, 12. septembra domes sēdē Rīgas domes valdošās koalīcijas deputāti atbalstīja ieceri Rīgas pašvaldībai galvot par uzņēmuma "Rīgas satiksme" aizņēmumu 4,3 miljonu eiro apmērā Valsts kasē Skanstes tramvaja līnijas projekta realizēšanai. Tāpat LRA/LA norāda, ka domes sēdē pieejamie dokumenti liecināja – "Rīgas satiksme" pati atzinusi, ka šobrīd nespēj savlaicīgi norēķināties ar kreditoriem, nespēj saņemt jaunu finansējumu un uzņēmuma apgrozāmais kapitāls ir nepietiekams.

"Pēc būtības "Rīgas satiksme" pati atzīst, ka tai ir maksātnespējas pazīmes, taču tas netraucē "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" veidotajai koalīcijai rīdzinieku vārdā galvot par uzņēmuma kredītu," norāda Pūce.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!