Foto: F64
Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), kas cieta neveiksmi 10.Saeimas vēlēšanās, plāno sūdzēties Satversmes tiesā (ST) par sabiedrisko mediju rīcību pirms vēlēšanām, uz diskusijām aicinot tikai sešu populārāko politisko spēku pārstāvjus, intervijā laikrakstam "Diena" paudis LSDSP līderis Jānis Dinevičs.

Viņaprāt, likums par priekšvēlēšanu aģitāciju netika pārkāpts, bet tika pārkāpta Satversme. "Traģiskākais ir tas, ka šādā situācijā nav vienādas starta iespējas visiem sarakstu iesniedzējiem. Ja ir 13 saraksti iesniegti, nav saprotams, kāpēc sabiedriskajos medijos - Latvijas Televīzijā un Latvijas Radio - iespēja runāt ir tikai sešiem. Tāpēc šobrīd ir tikai viena iespēja - vērsties Satversmes tiesā, jo Satversmes 6. pantā ir ierakstīts, ka vēlēšanas ir vispārīgas, tiešas un vienlīdzīgas!" paudis LSDSP līderis.

Dinevičs skaidrojis, ka ar sūdzību ST partija neapstrīdēs pašus vēlēšanu rezultātus, bet cer, "tādā veidā ir iespējams likt Saeimai mainīt priekšvēlēšanu aģitācijas likumu".
Par vēršanos ST LSDSP valde lems otrdien.

Jau ziņots, ka LSDSP kopā ar citām sīkpartijām 10.Saeimas vēlēšanas startēja kopīgajā apvienībā "Atbildība", par kuru nobalsoja tikai 0,64% vēlētāju.

10.Saeimas vēlēšanās uzvarēja apvienība "Vienotība", kas ieguva 33 deputātu vietas, SC ieguva 29 deputāta mandātus, ZZS – 22, VL-TB/LNNK – astoņas un arī PLL – astoņas deputāta vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!