Foto: AFI

Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) par mēra kandidātu izvirzījusi bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Normundu Vilnīti, informēja partijas valde.

LSDSP valde ir lēmusi, ka pašvaldību vēlēšanās Rīgā, līdzīgi kā daudzviet citur Latvijā, partija piedalīsies ar savu atsevišķu sarakstu. Kopējs saraksts atbilstoši spēkā esošam līgumam ar līdzšinējo sadarbības partneri Latvijas Reģionu apvienību (LRA) nav iespējams, jo tās izvirzītie noteikumi neatbilst vispārpieņemtām demokrātiskām sadarbības formām, veidojot Rīgas sarakstu. Tas neizslēdz kopēju sarakstu kaut kur citur Latvijā, ja puses par to spēj vienoties.

Piedaloties vēlēšanās Rīgā, LSDSP vēlas atgādināt, ka, pretstatā Rīgā valdošajai, ir arī tāda sociāldemokrātiska partija, kurai "nav sadarbības līguma ar agresīvas kaimiņvalsts valdošo partiju, kurai nav Eiropas Parlamenta deputāta, kurš tur realizē kaimiņvalsts interesēm atbilstošu politiku, bet ir latviskai mentalitātei atbilstoša izpratne par sociāldemokrātiskām vērtībām".

Partija vēlas panākt, lai ikviens varētu lepoties ar Rīgu kā pilsētu, Latvijas galvaspilsētu, lai Rīga veidotos kā galvaspilsēta valstīm ap Baltijas jūru. Sociālo problēmu un infrastruktūras risinājumi nenoliedzami ir svarīgi, taču pašreizējo risinājumu zemā kvalitāte degradē labus nodomus, pauž LSDSP valde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!