Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) Ministru kabineta (MK) darbu novērtējusi ar 4,7 ballēm desmit ballu sistēmā, visaugstāko novērtējumu 5,65 balles dodot ekonomikas ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), bet viszemāko novērtējumu - 3,4 balles - finanšu ministram Jānim Reiram (V).

LTRK biedru aptaujā noskaidrojusi, ka 28,8% gadījumu uzņēmēji par Reira darbu devuši vienu balli.

LTRK Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) darbu novērtējusi ar 3,6 ballēm, ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) darbu - ar 5,4 ballēm, aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) darbu - ar 4,98 ballēm, labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) darbu - 5,36 ballēm, zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) darbu - ar 5,3 ballēm, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) darbu - ar 4,17 ballēm.

LTRK tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) darbu novērtējusi ar 3,9 ballēm, iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) darbu - ar 4,9 ballēm, kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) darbu - ar 5,6 ballēm, izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles darbu - ar 4,7 ballēm, bet veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) darbs novērtēts ar 4,9 ballēm.

Partiju reitingā visaugstāko LTRK biedru novērtējumu saņēmusi Zaļo un zemnieku savienība - 4,5 balles, savukārt viszemāko vērtējumu saņēmusi "Vienotība" - 3,44 balles.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš atzina, ka četras balles ir gandrīz viduvēji, bet trīs balles nozīmē nesekmību, tāpēc uzņēmēju vērtējuma vidējās atzīmes lielums un nesekmīgo skaits liek aizdomāties par to, cik sekmīgi Latvijas kuģis virzās uz Eiropas Savienības labklājības līmeni.

"Domāju, ka tik sliktu vērtējumu ietekmējis arī aptaujas laiks, jo politiķu vingrinājumi ap valsts budžeta jautājumiem no tautsaimniecības izaugsmes viedokļa šogad bija zem katras kritikas," uzskata Endziņš.

LTRK veidotā aptauja norisinājās no novembra nogalē un tajā piedalījās vairāk nekā 200 uzņēmumi, pārstāvot visu Latviju. No kopējā skaita 58,8% bija pakalpojumu sniedzēji, 25,2% - ražojošie, bet pārējie nodarbojas ar tirdzniecību.

Visbiežāk jeb 49,5% gadījumu viedokli pauda SIA, kuras darbinieku skaits ir līdz 20 cilvēkiem, 12,6% veidoja mikrouzņēmumi, vēl 12,6% veidoja SIA īpašnieki, kuru darbinieku skaits ir no 21 līdz 50, bet pārējie bija vēl lielāku kompāniju vadītāji. 67,1% uzņēmēju aptaujā pārstāvēja uzņēmējus, kas darbojas Rīgā un Pierīgā, bet pārējo reģionu kompānijas bija vienlīdz aktīvas.

Šī bija pirmā šāda veida aptauja, un turpmāk šādas aptaujas notiks regulāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!