Foto: LETA

Bijušās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas Nelijas Jezdakovas aizturēšanas iemesls varētu būt saistīts ar kādu pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanas gadījumu, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" rīcībā esošā informācija.

Saskaņā ar neoficiālo informāciju Jezdakova varētu būt tikusi aizturēta par dalību shēmā par pievienotās vērtības nodokļa izkrāpšanu un sadarbošanos ar personām, kuras to realizē.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ aizturējis bijušo VID vadītāju Jezdakovu, taču viņai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pagaidām gan nav oficiāli zināms, kādā lietā aizturēšana veikta. Rīgas Centra rajona tiesas pārstāvis Jānis Jaksons apstiprināja, ka šonedēļ KNAB bija pieteicis trīs sankcijas izmeklēšanas darbību veikšanai, taču citu informāciju tiesa nevarot atklāt. Apcietinājuma sankcija nav tikusi iesniegta.

VID patlaban atturas no jebkādiem komentāriem par KNAB veiktajām procesuālajām darbībām un Jezdakovas aizturēšanu. VID aicina vērsties pie procesa virzītāja - KNAB, informēja dienesta Sabiedrisko attiecību daļā.

Attiecībā uz saņemto informāciju par KNAB izmeklēšanu VID finanšu ministram Andrim Vilkam (V) pašlaik nav informācijas par to, kāds ir izmeklēšanas statuss. "Taču es paļaujos uz KNAB profesionalitāti un pieredzi un gaidu pēc iespējas drīzu rezultātu," ar FM Komunikācijas nodaļas vadītāja vietnieces Leldes Kauneses starpniecību notikušo komentēja Vilks.

KNAB otrdien un trešdien kādā kriminālprocesā veicis atsevišķas procesuālās darbības, tomēr izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju nesniedz.

Jezdakovas advokāts Rinalds Bušs kategoriski atteicās komentēt šo situāciju, jo ir parakstījies par izmeklēšanas ziņu neizpaušanu. Advokāts norādīja, ka "viņš nevēlas nonākt divdomīgā situācijā par viedokļa paušanu".

Pašas Jezdakovas mobilais tālrunis ir izslēgts, tāpēc ar viņu sazināties nav izdevies.

Jezdakova šovasar atstāja VID ģenerāldirektores amatu pēc pašas vēlēšanās. Jezdakova VID ģenerāldirektores amatu ieņēma kopš 2010.gada marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!