Foto: stock.xchng
No Bauskas novada pašvaldības ilgstošās sociālās aprūpes iestādes "Vispārējā tipa pansionāts "Derpele"" Jelgavas slimnīcā nogādāta stipri savārgusi sirmgalve, šovakar vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Slimnīcā sievietei noteikta diagnoze smags plaušu karsonis, kamēr pansionāta pārstāvji apgalvo, ka nekādu šādas slimības pazīmju sievietei nav bijis - vien 37,2 grādu augsta temperatūra pie kādas ātro palīdzību nesaucot.

Jelgavas slimnīcas ārste Natālija Varoņina raidījumam atzina, ka sieviete uz slimnīcu atvesta novārgusi, ar izgulējumiem un plaušu karsoni. Papildus viņai jau iepriekš diagnosticētas hroniskas sirds slimības un arī garīgas problēmas, kā arī aklums.

Sievietes radinieki uzskata, ka sirmgalves stāvoklis pasliktinājies pansionāta darbinieku nevērības dēļ.

Sieviete pansionātā ievietota pirms gada, kad viņas meta devusies peļņā uz ārzemēm.

Pansionāta pārstāve Tija Lauciņa raidījumam sacīja, ka nav bijis nekāds iemesls, lai pie sievietes sauktu ātro palīdzību. Viņa un citi centra pārstāvji domā, ka sievietei veselības problēmas sākušās pēc tam, ka meita, ierodoties māti apciemot, "pārbarojusi viņu ar atvestajām lietām, piemēram, banāniem un jogurtu".

Lauciņa arī informēja, ka sieviete pēc tam ilgstoši vēmusi. Tomēr arī tas nav bijis iemesls ātrās palīdzības saukšanai. Tad vizītē pie sievietes ieradies ģimenes ārsts.

"Mēs nejūtamies vainīgi," sacīja Lauciņa, piebilstot, ka diez vai pansionāts būs gatavs sievieti uzņemt atpakaļ. "Lai tur Rīgas pansionātā," viņa izteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!