Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta direktors Gundars Rēders pēc paša vēlēšanas mainīs darbības profilu LTV un no 1.septembra kļūs par LTV Eiropas korespondentu, informēja LTV sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Liepiņa.
LTV vadība pieņēmusi lēmumu būtiski paplašināt LTV Eiropas korespodentpunkta tālākās attīstības perspektīvas. Jau no šā gada septembra LTV Briseles birojs tiks nodrošināts ar pastāvīgu operatoru, videokameru un datormontāžu, kas varētu būtiski palielināt ārzemju sižetu apjomu LTV ēterā.

LTV Eiropas korespondenta darba pienākumi būtiski paplašināsies, jo ietvers sižetu veidošanu ne tikai LTV ziņu raidījumiem, bet arī citiem Latvijas Televīzijas raidījumiem – piemēram, "100 g kultūras" un citiem. Šis lēmums sakritis ar Rēdera LTV vadībai pausto vēlmi mainīt savu līdzšinējo darba profilu.

Savukārt līdzšinējais korespondents Briselē Arnis Krauze turpmāk veidos sižetus par notikumiem Latvijā.

Sakarā ar izmaiņām LTV Ziņu dienesta vadībā jau ar otrdienu, 1. augustu, LTV izsludinās atklātu publisku konkursu jaunā Ziņu dienesta direktora postenim Latvijas televīzijā ar pieteikšanās termiņu līdz š. g. 30. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!