Latvijas Televīzijas (LTV) vadība slēgtā balsojumā par jauno LTV Ziņu dienesta vadītāju izvēlējusies interneta portāla "Apollo" līdzšinējo direktoru Mareku Gailīti, informēja LTV sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Liepiņa.
Savu darbu Latvijas Televīzijā viņš uzsāks tūlīt pēc vēlēšanām.

Gailītis portālam "Delfi" pastāstīja, ka stājoties jaunajā amatā, pirmkārt iepazīsies ar LTV Ziņu dienesta kolektīvu, finanšu situāciju, resursiem un reitingiem salīdzinājumā ar citu televīziju ziņu raidījumiem.

Piedaloties konkursā Gailītis arī izstrādājis LTV Ziņu dienesta attīstības koncepciju, taču kamēr to nav prezentējis ziņu dienesta darbiniekiem, viņš nevēlējās par to stāstīt. Gailītis piebilda, ka izsludinot konkursu uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu LTV vadība noteikti vēlējās pārmaiņas un viņa izstrādātajā koncepcijā tādas esot.

"Ir lietas, kuras, manuprāt, ir jāmaina un iespējams kādam tas būs radikāls jaunums," teica jaunais LTV Ziņu dienesta vadītājs.

Ceturtdien LTV vadība otrajā kārtā tikās ar LTV Ziņu dienesta vadītāja amata kandidātiem, uzklausot viņu stratēģisko redzējumu par ziņu redakcijas turpmāko darbību.

LTV ģenerāldirektors Jānis Holšteins savu personīgo izvēli par labu izvēlētajam kandidātam portālam "Delfi" skaidroja ar Gailīša pragmatismu, kas izpaudies interviju laikā, Gailītis arī esot ļoti nosvērts, kas esot laba iezīme sarežģīta kolektīva vadīšanai.

Holšteins tāpat uzskata, ka Gailītim ir "stingrs mugurkauls redakcionālās neatkarības jautājumos", ko pierāda arī iepriekšējā darba pieredze portālā "Apollo", kas savā veidā esot līdzīgs neitrāls un inteliģents medijs, kas esot arī Gailīša kā medija vadītāja nopelns.

Holšteins pastāstīja, ka LTV ziņu dienesta vadītāja kandidātu izvērtēšana notikusi divās kārtās, kur vērtēta kandidātu atbilstība amata prasībām, iepriekšēja darba pieredze, stratēģiskais redzējums un spēja risināt finanšu jautājumus, kā arī iepriekšējo LTV ziņu raidījumu analīze.

Ar katru no kandidātiem konkursa komisija stundu runājusi un uzklausījusi arī mediju speciālista kā Sergeju Kruka viedokli, savukārt balsošana par kandidātiem notikusi aizklāti.

Līdzšinējais Ziņu dienesta vadītājs Gundars Rēders no 1.septembra kļuvis par Eiropas korespondentu Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!