Foto: LETA

Latvijas Televīzija (LTV) nesen nosūtītā vēstulē kompānijai "Siriuss" izteikusi vēlmi nepagarināt līdzšinējo līgumu par LTV 7.programmas pārraidi satelītā un iekļaušanu "Viasat" paketē, portālu "Delfi" informēja LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

Viņš atzina, ka līgums par LTV 7.programmas pārraidi satelītā slēgts pirms pieciem gadiem. Saskaņā ar to LTV katru gadu kompānijai "Siriuss" par LTV7 programmas pārraidi maksāja 100 000 latu. Līgums ar "Siriuss" slēgts laikā, kad vēl bija analogā apraide un kad LTV 7.programma bija redzama iedzīvotājiem vien aptuveni 70% Latvijas teritorijas. LTV1 programmas pārraidi kompānija nodrošina bez maksas, piebilda LTV ģenerāldirektors.

Pārejot uz ciparu apraidi, LTV7 kanāls iekļauts bezmaksas paketē, un līdz ar to šis kanāls ir redzams visā Latvijā. Krīzes ietekmē meklējot iespējas, kur ietaupīt resursus, LTV jau iepriekš izteica vēlmi lauzt līgumu ar "Siriuss" par LTV7 kanāla pārraidi, taču no šī plāna atteicās lielo soda sankciju dēļ līguma laušanas gadījumā. "Šā gada augustā beidzas piecu gadu līguma termiņš un nosūtījām vēstuli, ka mēs vairs neesam ieinteresēti pagarināt šo līgumu," skaidroja Kots.

Viņš sacīja, ka nauda, kas līdz šim tērēta LTV 7.kanāla pārraidei satelītā, tiks izmantota oriģinālproduktu ražošanai LTV. Par konkrētāki plāniem pagaidām gan esot pāragri runāt. "Kad sāks plānot 2013.gada budžetu, tad arī skatīsies, kā šo naudu izlietot," piebilda LTV ģenerāldirektors.

Tikmēr "Viasat" vadītājs Baltijas valstīs Raivo Rosts norāda, ka apraides tarifu nosaka „Siriuss”, un viņi ar šīs kompānijas vadību vēl tiksies, lai apspriestu šo jautājumu: „Lai nodrošinātu kanāla LTV7 raidīšanu satelītā, "Viasat" pērk pakalpojumu no satelīta īpašnieka – starptautiskās satelīta kompānijas „SES” (iepriekš „Siriuss”) un apraides tarifu nosaka tieši šis uzņēmums. "Viasat" tuvāko nedēļu laikā tiksies ar „SES” vadību, lai risinātu šo jautājumu. Esam pārliecināti, ka savstarpējās sarunās spēsim vienoties par tālāku sadarbību, lai nodrošinātu LTV7 raidīšanu Viasat klientiem. Noslēdzoties sarunām, varēsim sniegt plašākus komentārus.”

Jau ziņots, ka LTV 7.programma satelītā redzama no 2007.gada 10.augusta. Līgums tika slēgts ar kompāniju "Viasat" par LTV7 iekļaušanu "Viasat" paketē, kā arī ar kompāniju "Siriuss" par LTV7 programmas pārraidīšanu, izmantojot kompānijai piederošo satelītu. Šo līgumu savulaik akceptēja Iepirkumu uzraudzības birojs, un arī Nacionālā televīzijas un radio padome atbalstīja LTV 7.programmas izplatīšanu satelītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!