Foto: F64

24. septembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā ar lekcijām uzstāsies žurnāla "National Geographic" ilggadējais fotogrāfs Marks Tīsens un biedrības "National Geographic" izpildviceprezidents Terenss Adamsons.

Paredzams, ka Adamsons runās par žurnāla "National Geographic" izveidi, izdošanu un pārmaiņām ilgo pastāvēšanas gadu laikā. Savukārt Tīsens dalīsies pieredzē un krāsainos piedzīvojumu stāstos par fotogrāfa darbu pasaulslavenajā žurnālā. Lekcijas notiks LU Lielajā aulā 24. septembrī plkst. 14.30. Tās ilgs aptuveni stundu. Lekcijas apmeklēt aicināts jebkurš interesents, un tās ir bez maksas.

25. septembrī pulksten 10:30 Latvijas Universitātes Lielajā aulā paredzēta "National Geographic" latviešu izdevumam veltīta preses konference.

Savukārt no 26. septembra Latvijas Universitātes galvenās ēkas vestibilā apskatāma žurnāla "National Geographic" 60 krāšņāko fotogrāfiju izstāde "NG ICONS", kā arī sadarbībā ar Latvijas Universitātes Bibliotēku tiks izvietoti unikāli "National Geographic" žurnāla eksemplāri no 1915. gada, ko bibliotēka šogad saņēmusi dāvinājumā no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas. Interesentiem Latvijas Universitātes Bibliotēkā pieejami žurnāla "National Geographic Magazine" numuri no 1915. gada līdz 1960. gadam, kā arī žurnāla turpinājums līdz mūsdienām, kas no 1960. gada sāk iznākt ar jaunu nosaukumu "National Geographic". Šie izdevumi ir īpaši ar tā laika ceļojumu aprakstiem un melnbaltajām fotogrāfijām, kā arī krāsainiem zīmējumiem.

Pasākumus organizē "National Geographic Latvija" sadarbībā ar Latvijas Universitāti un Latvijas Universitātes Bibliotēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!