Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas Universitāte (LU) atkārtoti par 1,006 miljoniem eiro mēģinās izsolē pārdot namīpašumu Nometņu ielā 18, Rīgā, liecina LU sludinājums medijos.

Atkārtotās rakstiskās izsoles ar augšupejošu soli pieteikumu atvēršana paredzēta 15.septembrī plkst.16.15, LU telpās Jelgavas ielā 1, Rīgā.

Dalībnieku reģistrācija un pieteikumu iesniegšana notiek katru darba dienu LU telpās Jelgavas ielā 1, Rīgā, 2.stāvā, 202.kabinetā. Līdz pieteikuma iesniegšanai izsoles dalībniekiem jāpārskaita nodrošinājums 10% apmērā no izsoles nosacītās (sākuma) cenas, tas ir, 100 600 eiro.

Kā liecina informācija LU mājaslapā, šo namīpašumu 1933.gadā augstskolai novēlēja mecenāts Kārlis Karps. Augstskolā skaidroja, ka Karps nekustamo īpašumu LU novēlēja bez jebkādiem aizliegumiem, bet ar mērķi pilnveidot un attīstīt LU.

Saskaņā ar LU stratēģiju un pieņemtajiem Senāta lēmumiem, šis īpašums tiek pārdots, lai iegūtos līdzekļus izmantotu LU Akadēmiskā centra attīstībai Torņakalnā.

Īpašumā ietilpst divas ēkas, garāžas un zeme, un patlaban ēka tiek izmantotas dzīvokļu platību īrei. Kā norādīts sludinājumā, ēkas iespējams attīstīt biroju telpu, viesnīcas, dzīvokļu iekārtošanai. Abu ēku pirmajā stāvā atrodas plašas tirdzniecības telpas.

Ēku kopējā platība ir 2077 kvadrātmetri, savukārt zemes platība ir 2040 kvadrātmetri. Namiem ir ķieģeļu mūra pamati un ārsienas, koka pārsegums, metāla lokšņu jumta segums. Tāpat pieejama vietējā centralizētā apkure, vietējā krāsns apkure, elektroapgāde, aukstā ūdens apgāde, gāzes apgāde, kanalizācija.

Vienlaikus namīpašumam ir noslēgti 17 īres/nomas līgumi, viens no kuriem ir beztermiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!