Foto: LETA

Latvijas Universitāte (LU) kā vienīgā no Latvijas augstskolām pirmo reizi iekļuvusi "The Times Higher Education World University Rankings 2015-2016", ieņemot 601.-800. vietu, portālu "Delfi" informēja LU pārstāvji.

"Times Higher Education" apskata labākās pasaules universitātes un vērtē to sniegumu pētniecībā, studijās, zināšanu pārnesē un starptautisko perspektīvu.

"The Times Higher Education World University Ranking" šogad tika sastādīts jau 12. gadu.

Šogad reitinga pirmajā vietā atrodas Kalifornijas Tehnoloģiju institūts (California Institute of Technology), ASV, otrajā – Oksfordas Universitāte (University of Oxford), Lielbritānija, bet trešajā – Stenfordas Universitāte (Stanford University), ASV.

"Times Higher Education", kopā ar "QS World University Rankings" un Šanhajas "ARWU" reitingiem veido vienu no pasaules trim ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem.

LU ir pirmā un pagaidām vienīgā Latvijas augstskola, kas iekļuvusi arī "QS World University Rankings" reitingā, trīs gadus pēc kārtas ieņemot 701.-800. vietu. Latvijas Universitāte "QS Stars University" reitingā novērtēta ar 4 no 5 zvaigznēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!