Foto: F64

Latvijas Universitātē (LU) nav notikušas nelikumības saistībā ar doktora grādu piešķiršanu, teica LU rektors profesors Mārcis Auziņš.

Viņš uzsvēra, ka nekādas iekšējās pārbaudes veikt nav nepieciešams, jo LU doktora grādu piešķiršanā pārkāpumu nav.

Kā ziņots, Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) veiks pārbaudi Latvijas Universitātē par iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem saistībā ar doktora grādu piešķiršanu, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Pārbaudes rezultāti būšot zināmi šā gada 16.septembrī.

Informāciju par iespējamiem pārkāpumiem izplatīja Nodokļu maksātāju biedrība (NMB). Kā vēstot laikrakstos "Latvijas Zinātnes Vēstnesis" un "Latvijas Vēstnesis" publicētie paziņojumi, LU laika periodā no 2008. līdz 2012.gadam piešķīrusi vismaz divus mākslas doktora grādus, neskatoties uz faktu, ka saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem augstskolai šādas tiesības tomēr nav deleģētas.

Kā iepriekš norādīja LU Preses centrā Ministru kabineta noteikumos "Par doktora zinātniskā grāda piešķiršanas (promocijas) tiesību deleģēšanu augstskolām" ir nosauktas doktora studiju programmas, nevis iegūstamie doktora grādi. "Latvijas Universitāte īsteno akadēmisko doktora augstākās izglītības programmu "Filoloģija", kas bija akreditēta līdz šī gada jūlijam, un tajā Izglītības un zinātnes ministrijas akreditācijas komisija atļāva piešķirt filoloģijas doktora grādu un mākslas zinātņu doktora grādu," akcentē LU pārstāvji.

LU ir lūgusi papildināt arī jauno akreditācijas lapu, lai būtu iespējams arī turpmāk piešķirt doktora zinātņu grādu Mākslā programmā "Filoloģija". Preses centrā norādīja, ka tehniskas kļūmes dēļ akreditācijas lapā iztrūkstot doktora grādu nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!