Foto: Google Maps

Latvijas Universitāte (LU) par 1,006 miljoniem eiro pārdod namīpašumu Nometņu ielā 18, Rīgā, liecina sludinājums portālā "city24.lv".

Kā liecina informācija LU mājaslapā, šo namīpašumu 1933. gadā augstskolai novēlēja mecenāts Kārlis Karps. Augstskolā skaidroja, ka Karps nekustamo īpašumu LU novēlēja bez jebkādiem aizliegumiem, bet ar mērķi pilnveidot un attīstīt LU.

Saskaņā ar LU stratēģiju un pieņemtajiem Senāta lēmumiem, šo īpašumu pārdod, lai iegūtos līdzekļus izmantotu LU Akadēmiskā centra attīstībai Torņakalnā.

Īpašumā ietilpst divas ēkas, garāžas un zeme, un patlaban ēka tiek izmantotas dzīvokļu platību īrei. Kā norādīts sludinājumā, ēkas iespējams attīstīt biroju telpu, viesnīcas, dzīvokļu iekārtošanai. Abu ēku pirmajā stāvā atrodas plašas tirdzniecības telpas.

Ēku kopējā platība ir 2077 kvadrātmetri, savukārt zemes platība ir 2040 kvadrātmetri. Namiem ir ķieģeļu mūra pamati un ārsienas, koka pārsegums, metāla lokšņu jumta segums. Tāpat pieejama vietējā centralizētā apkure, vietējā krāsns apkure, elektroapgāde, aukstā ūdens apgāde, gāzes apgāde, kanalizācija.

Vienlaikus namīpašumam ir noslēgti 17 īres/nomas līgumi, viens no kuriem ir beztermiņa.

Vēstīts, ka LU rakstiskā izsolē pārdod arī nekustamo īpašumu Krišjāņa Valdemāra ielā 69, Rīgā, kas sastāv no zemesgabala un sešstāvu dienesta viesnīcas, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". Izsoles nosacītā sākuma cena ir 1 645 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!