Foto: LETA

Latvijas Universitāte (LU) jau otro gadu pēc kārtas iekļuvusi prestižajā "QS World University Rankings" reitingā, ieņemot 701.-800.vietu, informē LU.

„QSWorld University Rankings" tiek veidots kopš 2004. gada un otrdien, 16. septembrī, tas ir publicēts jau 10. reizi.

LU ir pirmā un pagaidām vienīgā Latvijas augstskola, kas iekļuvusi šāda līmeņa reitingā un iegūtā vieta nozīmē, ka LU stabili ir starp 5% labāko pasaules universitāšu, norāda pati LU.

Šogad reitinga pirmajā vietā ir Masačūsetas Tehnoloģiju institūts (ASV), otrajā - Kembridžas Universitāte (Lielbritānija), bet trešajā - Londonas Imperiālā koledža (Lielbritānija).

200 labākās pasaules universitātes atrodas 31 valstī, visvairāk ASV (51), Lielbritānijā (29), Vācijā (13), Nīderlandē (11), Kanādā (10), Japānā (10) un Austrālijā (8).

Londona ir vienīgā pilsēta pasaulē, kurā atrodas piecas no Top 100 universitātēm. Tai seko Bostona un Honkonga, katrā ir pa trim labākajām universitātēm, savukārt Ņujorkā, Parīzē, Tokijā, Melnburnā un Pekinā atrodas divas no Top 100 augstskolām.

„QS World University Rankings" kopā ar Šanhajas ARWU un „Times Higher Education" reitingiem veido vienu no pasaules trim ietekmīgākajiem universitāšu reitingiem. Tas tiek veidots, vadoties pēc vairākiem indikatoriem: pasaules mēroga reputācijas, augstskolu mācībspēku un darba devēju aptauju rezultātiem, citējamības, pasniedzēju un studentu skaita attiecības, kā arī ārvalstu studentu un mācībspēku īpatsvara .

QS veido gan pasaules gan Āzijas un Latīņamerikas reģionu universitāšu reitingus. Tāpat QS veido arī reitingus pēc studiju jomām.

Latvijas Universitāte dibināta 1919.gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kurā studē 15 tūkstoši studentu. Visas vairāk nekā 130 LU īstenotās  studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!