Foto: LETA

Latvijas Universitātes (LU) pārstāvji ceturtdien parakstīs sadarbības līgumus ar Rundāles pils muzeju, Latvijas Nacionālo vēstures muzeju un biedrību "Ascendum" par praktiskās ievirzes studiju kursu (akadēmisko prakšu) nodrošināšanu vēstures un filozofijas studentiem, informēja LU Mediju un mārketinga centrā.

Plānots, ka studenti sadarbības partnera darba vidē varēs gūt praktiskas iemaņas.

Vēstures un filozofijas fakultātes (VFF) dekāne profesore Valda Kļava norāda, ka šādu politiku LU īsteno pēc LU Studentu padomes iniciatīvas, lai panāktu, ka visās akadēmiskajās studiju programmās ir praktiskas ievirzes kursi.

"Kursu "Praktiskais darbs muzejā" apjoms ir 32 stundas, un tie paredz studenta patstāvīgu darbu pie partnera," viņa min, piebilstot, ka studenti vēlas "pataustīt" vēsturi vai filozofiju no praktiskās puses, ne tikai mācīties teorijas.

Paredzēts, ka, piemēram, Rundāles pils muzejā studenti trīs nedēļu laikā iepazīs krājumu apstrādes un uzglabāšanas pamatprincipus, restaurācijas pamatprincipus, kā arī kataloģizāciju.

"Visos muzejos ir neapstrādāti materiāli, nepietiekami kartēti. Tā ka praktikantu dalība muzejiem dod kaut kādu mazu labumu," klāsta Kļava.

Savukārt biedrība "Ascendum", kurai pieder interneta žurnāls "Satori", piedāvās iespēju praktiski pavingrināties filozofijas studentiem.

Vēstures un filozofijas fakultātē praktiskās ievirzes kursi ir arī arheoloģijā, piebilst VFF dekāne. Tāpat pieejams kurss ir "Praktiskais darbs arhīvā", par kuru noslēgts līgums ar Latvijas Nacionālo arhīvu.

Plānots, ka sadarbības līgums vēlāk tiks parakstīts arī ar Ventspils muzeju.

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gadā un īsteno 134 studiju programmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!