Latvijas Universitātes (LU) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) izmantojamās telpas likvidējamajā Rīgas Aviācijas universitātē (RAU) paliks augstskolu rīcībā un netiks nodotas privatizācijai.
Šādu pārliecību Saeimas Izglītības un zinātnes komisijas priekšsēdētājam Dzintaram Ābiķim ceturtdienas rītā paudis izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns, informēja Ābiķis.

Ministrs Ābiķim skaidrojis, ka pārdošanai vai privatizācijai pakļaus tikai tās bijušās RAU ēkas, kas iznomātas dažādiem SIA vai netiek apsaimniekotas tāpēc, ka likvidatori velk šo procesu garumā.

Ministrs esot arī apliecinājis, ka ēkas, kuras pašlaik atrodas Rīgas Tehniskās universitātes un Latvijas Universitātes rīcībā, arī turpmāk paliks šo universitāšu rīcībā.

Ābiķis uzsvēra, ka viņš atbalsta tikai šādu jautājuma risināšanas veidu un ēkas, kuras pašlaik nodotas citu universitāšu rīcībā, ir jāsaglabā studentiem.

Izglītības un zinātnes ministrija sagatavojusi visus RAU īpašumu dokumentus un nodos tos izvērtēšanai Privatizācijas aģentūrai. Tā ciešā sadarbībā ar ministriju izvērtēs īpašumus un noteiks privatizējamos īpašumus, kā arī sagatavos valdības rīkojuma projektu par privatizāciju, kuru izskatīs valdība, BNS informēja IZM preses sekretāre Ilze Āķe.

Savukārt Ābiķis noskaidrojis pie atbildīgās personas ministrijā Austra Vasipa, ka IZM un Privatizācijas aģentūra esot norunājušas - LU un RTU telpas netiks nodotas privatizācijai.

Premjers Andris Bērziņš uzskata, ka IZM ir jāpadomā soli uz priekšu, runājot par RAU īpašumu pārdošanu, un jādomā, kur paliks LU un RTU studenti, BNS sacīja premjera preses sekretārs Arnis Lapiņš.

Bērziņš nav saņēmis nekādus oficiālus dokumentus no ministrijas, tādēļ nevar komentēt sīkāk. Tomēr, ja IZM vēlas pārdot arī LU un RTU izmantojamās telpas, tad ministrijai pašai jāmeklē līdzekļi studentu mācību rīkošanai citā vietā.

Turklāt Lapiņš teica, ka IZM vajadzētu valdībai arī finansiāli pamatot lēmumu par RAU īpašumu pārdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!