Foto: DELFI
Latvijas Universitātē vēl pieejamas 78 valsts budžeta finansētas studiju vietas vairākās studiju programmās, aģentūra LETA uzzināja LU Preses centrā.

Budžeta vietas vēl ir pieejamas tādās studiju programmās kā "Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģijas skolotājs", "Informātikas un programmēšanas skolotājs", "Matemātiķis statistiķis", "Vācu valodas skolotājs". Tāpat arī akadēmiskā bakalaura studiju programmās "Baltu filoloģija", "Fizika", "Matemātika", "Socioloģija", "Vācu filoloģija", "Ķīmija".

Preses centrā norāda, ka atbilstoši datiem līdz šodienai pamatstudijās reģistrējušies un līgumus noslēguši 2899 reflektanti. Savukārt augstākā līmeņa studijās reģistrējušies un līgumus noslēguši 1552 reflektanti.

Kā ziņots, LU Vienotās uzņemšanas pamatstudiju programmās konkursa gala rezultātā vietas ieguvuši 3123 reflektanti.

Salīdzinot ar pērno gadu, studiju vietas ieguvušo reflektantu skaits LU samazinājies par 11%. LU gan vērš uzmanību uz to, ka Latvijā kopumā kļūst mazāk vidusskolu beidzēju, kas skaidrojams ar demogrāfisko situāciju valstī, līdz ar to ir mazāk cilvēku, kas var un vēlas iestāties augstskolā. Vidusskolu absolventu skaits šogad esot samazinājies par aptuveni 14%.

Jau vēstīts, ka vairākās LU pamatlīmeņa un augstākā līmeņa studiju programmās turpinās studētgribētāju uzņemšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!