Foto: DELFI
No Latvijas Universitātes studiju programmām vispieprasītākās arī šogad ir "Tiesību zinātne" un "Komunikācijas zinātne", liecina statistikas dati par apstiprinātajiem pieteikumiem uzņemšanai pamatstudiju programmās.

Līdz plkst.17 kopējais pieteikumu skaits "Tiesību zinātnē" ir 507, savukārt "Komunikācijas zinātnē" - 450 pieteikumi. Uz studiju programmu "Datorzinātnes" ir apstiprināti 286 pieteikumi, "Vadības zinātni" - 285, "Ekonomiku" - 276, "Angļu filoloģiju" - 288, "Ārstniecību" - 248.

Studijām kādā no 11 Latvijas augstskolām, kuras iekļāvušās vienotajā pieteikumu iesniegšanas tīklā, līdz plkst.17 pieteikušies 3226 reflektanti. Viens reflektants var iesniegt pieteikumus vairākās programmās, tāpēc pieteikumu ir vairāk nekā reģistrēto reflektantu.

No visiem apstiprinātajiem pieteikumiem 5999 ir uz LU studiju programmām, bet 5194 - uz RTU. Kā liecina statistikas dati, šīs abas augstskolas ir izvirzījušās izteiktās līderpozīcijās vienotajā uzņemšanā.

RTU visvairāk pieteikumu ir uz Inženierekonomikas un vadības fakultātes un Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes studiju programmām, attiecīgi 1440 un 1078 pieteikumi. Kā liecina statistika, populārākās studiju programmas ir "Datorsistēmas", "Informācijas tehnoloģijas", "Muitas un nodokļu administrēšana", "Uzņēmējdarbība un vadīšana".

Latvijas Lauksaimniecības universitātei ir 1219 apstiprināti pieteikumi, Daugavpils Universitātei - 693, Liepājas Universitātei - 492, Rēzeknes Augstskolai - 369, Vidzemes Augstskolai - 307, Banku augstskolai - 302, Ventspils Augstskolai - 277 pieteikumi.

Vismazāk apstiprināto pieteikumu pagaidām ir studijām Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā un Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā - attiecīgi 209 un 49 pieteikumi.

Savukārt līdz šodienas plkst.17 Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kas nepiedalās vienotajā uzņemšanā, dokumentāli ir apstiprināti 1573 pieteikumi studijām, liecina augstskolas uzņemšanas statistika. RSU visvairāk pieteikumu saņemts studiju programmās "Medicīna", "Fizioterapija", "Zobārstniecība", "Farmācija".

Kā ziņots, pirmdien sākās reflektantu reģistrācija un uzņemšana augstskolās un koledžās. Lai arī aizvadītajā nedēļā jau vairākās augstskolās sākās elektroniskā pieteikšanās studijām, no šodienas var doties klātienē uz augstskolām. Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā "www.latvija.lv" pieteikties studijām var kādā no 11 Latvijas augstskolām - Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Banku augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Liepājas Universitātē, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Rēzeknes Augstskolā, Ventspils Augstskolā un Vidzemes Augstskolā.

Pēc elektroniskās pieteikšanās studijām gan visiem reflektantiem obligāti personiski jādodas uz kādu no 11 augstskolu uzņemšanas punktiem, jāuzrāda nepieciešamie dokumenti un jāapstiprina pieteikums studijām augstskolā.

Dokumentu pieņemšana RSU pamatstudiju programmām norisināsies līdz 17.jūlijam darbdienās no plkst.9 līdz 17 Dzirciema ielā 16, Rīgā. Savukārt jau šonedēļ izvēlētajās studiju programmās var pieteikties RSU elektroniskās pieteikšanās e-uzņemšanas sistēmā. Pēc dokumentu reģistrācijas e-uzņemšanā līdz 17.jūlijam jādodas uz RSU Studentu servisu Dzirciema ielā 16, lai apstiprinātu ievadīto datu patiesumu un nokārtotu pārbaudījumus, ja tādi ir paredzēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!