Foto: LETA
Par Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) jauno valdes priekšsēdētāju šodien ar 55 balsīm ievēlēta Baltijas Mediju izcilības centra izpilddirektore Rita Ruduša, informēja asociācijā.

Šodien pārvēlēti arī pārējie LŽA valdes locekļi. Valdē ievēlēta žurnāla "IR" galvenā redaktore Nellija Ločmele, laikraksta "Kurzemnieks" galvenā redaktore Daiga Bitiniece, TV3 raidījuma "Nekā personīga" veidotāja Arta Ģiga, portāla "Delfi" žurnālists Filips Lastovskis, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja un bakalaura studiju programmas "Žurnālistika" vadītāja Anda Rožukalne, kā arī informācijas aģentūras LETA galvenais redaktors Pēteris Zirnis.

LŽA dibināta 2010. gada 24. novembrī, par tās pirmo valdes priekšsēdētāju kļuva Rožukalne. No 2011. gada rudens līdz 2013. gada pavasarim LŽA valdi vadīja "Re:Baltica" toreizējā vadītāja Inga Spriņģe. Pēc tam Spriņģi LŽA valdes priekšsēdētāja amatā atkal nomainīja Rožukalne. Pēc viņas par LŽA vadītāju ievēlēja Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" vadītāju Sanitu Jembergu, kuru pērn nomainīja Latvijas Televīzijas žurnālists Ivo Leitāns.

Asociācijas mērķi ir aizstāvēt vārda un preses brīvību, uzlabot žurnālistu profesionālās darbības vidi, veicināt diskusiju par profesionālajām un ētikas problēmām, aizstāvēt žurnālistu tiesības, uzlabot un attīstīt masu mediju likumdošanu, sekmēt biedru profesionālo apmācību un žurnālistu mūžizglītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!