Foto: LETA

Latvijas Zaļā partija (LZP) vienojusies ar vēl četru partiju pārstāvjiem, par koalīcijas izveidi Jēkabpils domē. Līdz ar to amatu zaudēs ilggadīgais pašvaldības vadītājs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils reģionālā partija).

LZP Jēkabpils domē ievēlētais deputāts, domes priekšsēdētāja amata kandidāts Raivis Ragainis šodien izplatījis paziņojumu, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldībā izveidota vairākuma koalīcija un viņš būšot šīs koalīcijas pašvaldības mēra amata kandidāts.

Par koalīcijas izveidi vienojušās piecas no deviņām Jēkabpils domē ievēlētajām partijām. Koalīcijā darbosies LZP, "Saskaņa", "Latvijas zemnieku savienība", "Latvijas reģionu apvienība" un "KPV LV".

Jaunveidojamās koalīcijas deputāti lūguši Jēkabpils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju sasaukt pirmo pašvaldības domes sēdi 15.jūnijā.

Ragainis informē, ka koalīcija plāno izveidot stabilu, profesionālu un rīcībspējīgu Jēkabpils pilsētas domi un nodrošināt tās produktīvu darbu līdz tās pilnvaru termiņa beigām.

Pašvaldību vēlēšanās Jēkabpilī būtiski sarucis atbalsts Salceviča partijai, pašvaldībā iekļuvušas deviņas partijas, līdz ar to gaidāmas sarežģītas koalīcijas veidošanas sarunas.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati, Salceviča Jēkabpils reģionālā partija ir savākusi 22,52% balsu salīdzinājumā ar 31,63% 2013.gada pašvaldību vēlēšanās.

Vairāk par 5% balsu Jēkabpilī ir ieguvuši vēl astoņi saraksti: "Saskaņa" - 16,68%, Latvijas Zaļā partija - 14,49%, Latvijas Reģionu apvienība - 7,88%, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 7,63%, Latvijas zemnieku savienība - 7,6%, partija "KPV LV" - 7,03%, "Gods kalpot mūsu Latvijai" - 6,34%, un "Latgales partija" - 5,16%.

Līdz ar to Jēkabpils reģionālā partija pilsētas domē varētu būt ieguvusi trīs deputātu krēslus, "Saskaņa" un Latvijas Zaļā partija - pa diviem, pārējie seši domē iekļuvušie politiskie spēki - pa vienam, liecina aģentūras LETA veiktie provizoriskie aprēķini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!