Foto: LETA

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) Rīgas Jaunā nodaļa jautājumu par Eiropas Parlamenta deputātes Ivetas Grigules (ZZS) "pret" balsojumu Krievijas propagandas apkarošanas jautājumā plāno skatīt janvāra otrajā pusē, pastāstīja nodaļas vadītājs Valdis Veinbergs.

Lai sēdē būtu klāt visa nodaļas vadība, biedru sapulci plānots rīkot nedēļā, kas sāksies 23. janvārī. Konkrēts datums vēl būs jāsaskaņo ar pašu Griguli. Sanāksmes laikā biedri vēlēsies uzklausīt politiķes viedokli par šo situāciju, norādīja nodaļas vadītājs. Pēc EP deputātes uzklausīšanas biedru sapulce lems par tālāko rīcību.

Grigule iepriekš pavēstīja, ka viņas tikšanās ar partijas pārstāvjiem varētu notikt tikai pēc Jaunā gada.

Vaicāts par iespēju lemt par Grigules izslēgšanu no nodaļas un partijas, Veinbergs norādīja, ka pats šādu lēmumu neatbalstītu. Taču viņš norādīja, ka lēmumu, kā rīkoties, būs jāpieņem visiem biedriem kopā. LZS Rīgas Jaunajā nodaļā ir 35 biedri.

Kā iepriekš vērtēja LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, LZS Rīgas nodaļā nav jūtams noskaņojums rosināt no politiskā spēka izslēgt Griguli. Skaidrojot lēmumu pieņemšanas procedūru LZS iekšienē, politiķis vērsa uzmanību, ka par biedru uzņemšana un izslēgšana no LZS sākotnēji lemj vietējā nodaļa un pēc tam valde apstiprina vai neapstiprina nodaļas lēmumu.

Savukārt Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) novembra beigās LTV izteicās, ka partijas vadības līmenī varētu tikt atbalstīta Grigules izslēgšana no partijas. Brigmanis iepriekš apgalvoja, ka telefonsarunā Grigulei ir paudis, ka gan viņš personīgi, gan partija Grigules rīcību neatbalsta un ka tā ir pretrunā politiskā spēka programmai.

Kā ziņots, EP deputāte Grigule nobalsojusi pret EP pieņemto rezolūciju saistībā ar cīņu pret Krievijas un teroristisko organizāciju īstenoto propagandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!