Foto: F64

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un Latvijas Zaļā partija (LZP) 12.Saeimas un Eiropas Parlamenta vēlēšanās gatavas startēt kopā, un LZS jau tagad premjera amatam izvirzījusi trīs kandidātus – pašreizējos Saeimas deputātus Uldi Auguli un Jāni Dūklavu, kā arī LZS Rīgas mēra amata kandidātu Armandu Krauzi, portālam "Delfi" pastāstīja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Pašlaik savus potenciālos premjera amata kandidātus vēl nav nosaukusi LZP.

Kā pastāstīja Brigmanis, arī ZZS reģionālajiem partneriem - Liepājas partijai, "Latvijai un Ventspilij", kā arī Līvānu partijai, no kuras Saeimā ievēlēts deputāts Jānis Klaužs, izteikts aicinājums Saeimas vēlēšanās startēt kopīgā sarakstā.

Par ZZS Saeimas vēlēšanu kampaņas vadītāju apstiprināts Augulis.

Tāpat Brigmanis pastāstīja, ka ZZS nākamgad ar kopīgu sarakstu piedalīsies ne tikai Saeimas, bet arī Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Jau vēstīts, ka dažādās tiesvedībās iesaistītais un smagos finanšu noziegumos apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš pats vairs nebūšot ZZS premjera amata kandidāts, par vienu no piemērotākajiem pretendentiem uz valdības vadītāja amata kandidāta godu uzskata kādreizējo zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

Lembergs, kuru ZZS bija nosaukusi kā savu premjerministra amata kandidātu 9., 10. un 11. Saeimas vēlēšanās, apgalvo, ka uzrunājis kā LZP un LZS, tā arīdzan ZZS vadību, mudinot tās izvirzīt kandidatūras uz premjera amatu pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām.

"Delfi" jau vēstīja, ka Lembergs pavēstījis: pēc nule kā aizvadītajām pašvaldību vēlēšanām vairs nav uzskatāms par ZZS premjera amata kandidātu.

Viņš šādu lēmumu esot pieņēmis jau iepriekš, taču nav vēlējies par to paziņot pirms pašvaldību vēlēšanām, jo gribējis noskaidrot, cik lielu atbalstu bauda viņa vadītā reģionālā partija "Latvijai un Ventspilij".

Tiesa gan, Lembergs neizslēdz iespēju kandidēt Saeimas vai Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Tas gan notikšot tikai, ja viņam "liegs iespēju strādāt pašvaldībā par deputātu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!