Foto: LETA

Rīgas mēra amata kandidāti Latvijas Zemnieku savienībā (LZS) varētu būt saraksta līderi – bijušie ministri Ilona Jurševska un Rolands Broks, taču par to gala lēmuma vēl nav, piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja deputātu Dana Reizniece – Ozola (ZZS).

To, ka Jurševska un Broks būs līderi savienības Rīgas domes vēlēšanu sarakstā, iepriekš portālam "Delfi" pavēstīja arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, neatklājot gan to, kas būs kandidāti uz mēra amatu. To, kas kandidēs uz mēra krēslu, piektdien skaidri nepateica arī Reizniece – Ozola, sakot - mēra kandidāta vēl nav, to meklēs nākamgad. Viņa gan intervijā netieši ieteicās, ka par mēra kandidātiem varētu kļūt saraksta līderi, bilstot – tas gan nav vēl konkrēti zināms, iespējama arī papildspēku piesaistīšana.

"Varētu būt arī kāds cits papildspēks, kuram jābūt lielam smagsvaram, ar savu piedāvājumu un harizmu," par mēra amata kandidātu sacīja Reizniece-Ozola.

Zemnieku savienība Rīgā plāno koncentrēties uz saimnieciskajiem jautājumiem, sacīja deputāte.

LZS mērķis, startējot Rīgā, būs pārkāpt 5% robežu iekļūšanai Rīgas domē, kā arī pārspēt Latvijas Zaļo partiju, kas iniciējusi abu ZZS sastāvā ietilpstošo politisko spēku atsevišķu startu Rīgā, portālam "Delfi" iepriekš sacīja Brigmanis.

LZP Rīgas mēra amatam varētu virzīt uzņēmēju Gunti Belēviču, kurš šo piedāvājumu pieņēmis. Norādīts, ka LZP varētu Rīgas domē būt "Saskaņas centram" tuva sabiedrotā.

Savukārt partijas "Vienotība" saraksta līdere Rīgas domes (RD) vēlēšanās būs bijusī laikraksta "Diena" galvenā redaktore un bijusī kultūras ministre Ēlerte. "Vienotība" ar Rīgas domes kandidātu sarakstu un programmas pamatvirzieniem iepazīstinās Rīgas nodaļas pasākumā 12.decembrī.

Nacionālās apvienības Rīgas mēra kandidāte ir juriste Baiba Broka. Pagaidām vēl nav zināms, kas varētu būt koalīcijā pārstāvētās Reformu partijas Rīgas mēra kandidāts. Partija to plāno atklāt janvārī.

Savukārt pašlaik Rīgas domes valdošās koalīcijas partijas "Saskaņas centra" un "Gods kalpot Rīgai", kuras vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanas nolēmušas startēt kopā, cer arī nākamajā sasaukumā domē iegūt vairākumu, tāpēc neplāno sadarbību ne ar vienu citu politisko spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!