Foto: AFI

Maijā Maskavā Latvija un Krievija apspriedīs grozījumus par pierobežas iedzīvotāju savstarpējo braucienu kartību, pastāstīja Latvijas Ārlietu ministrijā (ĀM).

Maskavā plānotajās kārtējās konsulārajās konsultācijās ar Krieviju plānots apspriest grozījumus 2010. gada decembra Latvijas un Krievijas valdību vienošanās par abu valstu pierobežu teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu kārtību.

"Šajās konsultācijās varētu tikt apspriesti grozījumi, kas varētu būt vērsti uz to, lai samazinātu administratīvās barjeras pierobežas iedzīvotāju savstarpējo braucienu kārtībā," sacīja ĀM preses sekretārs Raimonds Jansons.

Tikmēr informācija par to, ka Krievijas puse vēlētos piedāvāt kādu vienošanos par atvieglotiem pierobežas sadarbības piedāvājumiem, ĀM rīcībā nav.

Jau ziņots, ka zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) 10. aprīlī pēc tikšanās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Jevgeņiju Lukjanovu sacīja, ka Krievija varētu piedāvāt atvieglotus pierobežas sadarbības nosacījumus ar Latviju vairākās jomās.

"Cik sapratu, Krievijā ir pieņemts speciāls valdības lēmums par pierobežas sadarbību," teica Dūklavs, piebilstot, ka uz abu valstu pierobežu varētu attiekties atviegloti nosacījumi savstarpējām ekonomiskām saitēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!