Foto: Saeimas administrācija
Maijā popularitāti zaudējuši visi lielākie Saeimā pārstāvētie politiskie spēki, līderis aizvien ir "Saskaņas centrs", bet vēlēšanās uzvarējusī apvienība "Vienotība" piedzīvo reitinga kritumu jau piekto mēnesi pēc kārtas un maijā to atbalstītu tikai 11,7% respondentu, liecina "Latvijas Fakti" aptauja, ceturtdien ziņo laikraksts "Diena".

Ja vēlēšanas notiktu maijā, par SC balsotu 18,5% vēlētāju, Šogad janvārī SC atbalstīja 19,8%, vēlētāju, bet aprīlī – 20,7%.

Par "Vienotību" balsotu tikai 11,7% aptaujāto.
Zaļo un Zemnieku savienība iepriekš ir spējusi popularitāti palielināt un apsteigt vēlēšanu uzvarētāju "Vienotību", taču maijā nedaudz, bet tomēr sarucis arī zaļo zemnieku atbalstītāju skaits. Martā ZZS atbalstīja 13%.
"Visu Latvijai!-TB/LNNK" reitings vēl turas virs 5% robežas.

Politiskie spēki, kas ir zem šīs procentu barjeras, krasas reitinga izmaiņas nav piedzīvojuši. To vidū ir parlamentā pārstāvēta Tautas partija, kurai ir 1,3% piekritēju, un LPP/LC, kuru atbalsta 2,5%.

Sociologs Aivars Freimanis reitinga izmaiņas nesaista ar kādiem politiskajiem notikumiem, bet pieļauj, ka vēlētāju attieksmi pret politiskajām partijām kopumā nākotnē var ietekmēt, piemēram, valdības maiņas vai atsevišķu ministru nomaiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!