Foto: LETA
Ceturtdien Zemgalē 25 gadus vecs vīrietis guvis nopietnus sejas, rokas un elpceļu apdegumus, kad mājās mainījis gāzes balonu un notikusi eksplozija, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Inga Vītola.

Vīrietis nogādāts specializētā slimnīcā Rīgā. Citu cietušo negadījumā nav bijis.

Citviet Zemgalē slimnīcā nonācis pusotru gadu vecs bērns, kurš ieēdis tualetes tīrīšanas līdzekli un saindējies. Savukārt Vidzemē ar pleca apdegumiem slimnīcā nonācis nepilnus divus gadus vecs puisītis, kurš uzrāvis sev trauku ar karstu ūdeni. Tāpat mediķi snieguši palīdzību trīs gadus vecam zēnam, kurš miegā izkritis no gultas, laužot atslēgas kaulu.

Vēl Vidzemē saņemts izsaukums pie 59 gadus veca vīrieša, kurš, dzerot alu no skārda bundžas, iedzēris lapseni. Tā iedzēlusi viņam mutē un izraisījusi smagu alerģisku reakciju.

Nopietnas traumas Vidzemē guvuši arī divi jaunieši. Kāds 22 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā nokritis no divu metru augstuma, gūstot smadzeņu satricinājumu un iespējamu kakla skriemeļa bojājumu. Savukārt 23 gadus veca sieviete, lūstot šūpoļu konstrukcijai, nokritusi no divu līdz trīs metru augstuma un lauzusi kāju, kā arī savainojusi muguras skriemeļus.

Kopumā NMPD vakar saņēmis 1103 izsaukumus, no tiem 232 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!