Foto: LETA

Latvijas labākais bokseris un policijas inspektors Mairis Briedis pērn nopelnījis vairāk par 0,46 miljoniem eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā atrodamā Brieža amatpersonas 2017. gada deklarācija.

Lielbritānijas kompānija "SIESTA BOXING LTD" viņam samaksājis 300 000 ASV dolāru (240 192 eiro) honorāru, bet Vācijas "HUCK SPORTS PROMOTION GMBH" - 150 000 eiro honorāru. Kas nozīmē, ka Briedis par boksa cīņām no šīm kompānijām pērn saņēmis ap 390 000 eiro.

Visticamāk, ka "HUCK SPORTS PROMOTION GMBH" honorārs ir par pērn 1. aprīlī aizvadīto cīņu pret Marko Huku, kurā Briedis uzvarēja. Savukārt 300 000 ASV dolāru Briedis, visticamāk, saņēmis par jaunizveidotās Pasaules Boksa Supersērijas ceturtdaļfināla cīņu pret kubieti Maiku Peresu. Šajā cīņā, kas septembra nogalē risinājās pārpildītajā "Arēnā Rīga", Briedis uzvarēja un iekļuva pusfinālā, kurā šī gada janvārī piekāpās Oleksandram Usikam. Tiek lēsts, ka par šo cīņu Briedis nopelnīja ap vienu miljonu ASV dolāru, tomēr oficiāli tas nav apstiprināts.

Tāpat pērn algā Valsts policijā viņš saņēmis 14 333 eiro, bet valsts prēmijā viņam izmaksāti 27 035 eiro. Rīgas Dome viņam samaksājusi 300 eiro, bet honorārā no degvielas tirgotāja "Virš-A" Briedis saņēmis 9944 eiro un vēl 7160 eiro un 1243 eiro maksājumus.

Bāru nozarē strādājošais uzņēmums SIA "Ahti" samaksājis 7255 eiro, pabalstā no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Briedis saņēmis 1010 eiro. Par darbu "Rigvir" drošības dienestā Briedis saņēmis 10 618 eiro.

Brieža īpašumā ir zeme un ēka Olaines pagastā. Briedis nav deklarējis arī nekādas parādsaistības, kuru apmērs pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas.

Līdz ar to Brieža kopējie ienākumi pērn bijuši lielāki par 460 000 eiro.

Atgādinām, ka Briedis maijā būs Pasaules boksa supersērijas (WBSS) smagā svara fināla cīņas starp Oleksandru Usiku un Muratu Gasijevu rezervists. Tas nozīmē, ka Usika vai Gasijeva savainojuma gadījumā Briedis varēs cīnīties par WBSS čempiona jostu. Savukārt, ja abi finālisti būs gatavi cīnīties, Latvijas labākais bokseris piedalīsies tā sauktajā "undercard" cīņā, kas notiks pirms vakara galvenās cīņas. WBSS fināls risināsies maijā Saūdas Arābijas pilsētā Džedā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!