Foto: Latvijas armija

Sestdien no NATO vadītās starptautiskās drošības operācijas Afganistānā mājās atgriezīsies vairāk nekā 100 Latvijas karavīru, kuri dienesta pienākumus pildīja Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienībā.

Latvijas kontingenta karavīri dienestu šajā vienībā sāka pagājušā gada novembrī. Mūsu karavīru pamatuzdevumi līdz vienības darbības beigšanai bija nodrošināt Afganistānas drošības spēku Policijas vienību un Operāciju koordinācijas centru padomnieku grupu eskortēšanu, to apsardzi un nodrošināt ātrās reaģēšanas uzdevumu izpildi.

Svinīgajā ceremonijā, kas plkst.17:30 notiks Ādažu bāzē, piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un regulāro spēku vienību komandieri, kā arī karavīru tuvinieki.

10.maijā aizsardzības ministrs kopā ar delegāciju bija ieradies Afganistānā, lai piedalīto Ziemeļvalstu un Baltijas Pārejas atbalsta vienības slēgšanas ceremonijā Mazarišarīfā.

NATO dalībvalstu ārlietu ministri gada sākumā vienojās par plāna sagatavošanu NATO vadīto spēku izvešanai no Afganistānas līdz šī gada beigām. Saskaņā ar plānoto uzdevumu maiņu Latvija samazina savu militāro kontingentu Afganistānā līdz aptuveni 25 - 30 karavīriem. Turpmāk Latvijas bruņoto spēku karavīri apmācīs, konsultēs un atbalstīs Afganistānas nacionālo armiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!