Bijušais ekonomikas ministrs un apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) pārstāvis Vladimirs Makarovs premjera demisiju vērtē kā drosmīgu rīcību, kas liecina par Andra Šķēles vēlēšanos saglabāt esošo koalīciju, BNS sacīja Makarovs.
Viņš uzskata, ka Šķēles rīcība liecina par viņa izpratni par pašreiz valstī notiekošajiem procesiem, kā arī vēlmi veicināt Tautas partijas sadarbību ar citām partijām valdībā.

Makarovs uzskata, ka nākamo premjeru varētu izvirzīt no savienības "Latvijas Ceļš", taču uzsvēra, ka arī TB/LNNK ir pietiekoši daudz radošu un ambiciozu cilvēku, kas spētu pildīt premjera amatu.

Arī TB/LNNK priekšsēdētājs Māris Grīnblats Šķēles rīcību sarunā ar BNS novērtēja kā rūpes par savu partiju. Pēc viņa domām, nākamais premjers varētu būt no savienības "Latvijas Ceļš".

Viņš pauda uzskatu, ka Tautas partijai varētu būt "problemātiski" atkārtoti iegūt premjera amatu. Savukārt TB/LNNK konkrētu kandidatūru pagaidām neesot, un Grīnblats pagaidām arī nepieļauj iespēju, ka premjers varētu būt no viņa pārstāvētās partijas.

Par turpmākajām kandidatūrām būs jāvienojas un jāpanāk, lai tas būtu cilvēks, kurš varētu nodrošināt valdības deklarācijas izpildi.

Pagaidām TB/LNNK neesot apsvēruši konkrētas premjera kandidatūras. Makarovs BNS neatklāja, vai pats piekristu kandidēt.

BNS jau ziņoja, ka premjers trešdien pēc Tautas partijas un "Latvijas Ceļa" sarunām paziņoja, ka iesniegs demisijas rakstu Valsts prezidentei. Prezidente, kurai būs jānosauc jaunais premjera amata kandidāts, pašlaik vēl komentārus nesniedz.

Šķēle savukārt sacījis, ka ir skaidrs, ka par nākamo premjeru vienosies "Latvijas Ceļš" un Tautas partija, jo tām kopā ir 45 balsis parlamentā.

Savukārt "Latvijas Ceļa" priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs teicis, ka aicinās pārrunāt Jaunās partijas līdzdalību koalīcijā un no valdības veidošanas neizslēgs arī "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!