Foto: LETA
Tuvākās nedēļas būs liegts izmantot autostāvvietā pie Gaiļezera Bērnu slimnīcas ierīkoto maksas automātu, jo tas ir ierīkots patvaļīgi, ceturtdien vēstīja LNT raidījums "900 sekundes".

Par maksas stāvvietu tā kļuvusi pirms divām nedēļām, bet Rīgas pilsētas būvvalde norāda, ka zemes īpašnieki vai apsaimniekotāji automāta ierīkošanu pašvaldībā neesot saskaņojuši.

"Būvvalde ir sagatavojusi atzinumu, kas nosūtīts gan īpašniekiem, gan apsaimniekotājiem. Tajā norādīts, ka nekavējoties jāpārtrauc šī stāvvietas aparāta ekspluatācija, līdz netiks saskaņots atbilstoši normatīvo aktu prasībām," komentēja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Savukārt uzņēmums "CityParks", kas apsaimnieko autostāvvietu, norāda, ka pagaidām nav saņēmis būvvaldes atzinumu. Gadījumā, ja šāda prasība tiks oficiāli izteikta, tas automātu neizmantos, un arī sodus, kas iekasēti šo divu nedēļu laikā, iespējams, pārskatīšot.

"Mēs skatīsimies, kādi būs lēmumi. Mēs ievērojam to, kas ir normatīvajos aktos paredzēts, un, izejot no tā, arī pieņemsim lēmumus," teica SIA "Cityparks Latvija" pārstāvis Ģirts Kuprijanovs.

Sodus šajā laikā saņēmuši ne vien klīnikas apmeklētāji, bet arī darbinieki, piebilst raidījums.

"Mūsu darbinieki arī bija starp tiem, kuri, pirmajā darba dienā šai stāvvietai darbojoties, saņēma sodus. Gaiļezera Bērnu slimnīca, kā arī daudzas sabiedriskas ēkas, tika uzbūvētas uz privātas zemes. Iespējas to ietekmēt mums ir praktiski nekādas, protams, pacientiem tas ir neērtības," atzina Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Dace Preisa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!