Foto: PantherMedia/Scanpix

Bez rezultāta noslēdzies konkurss uz Maksātnespējas administrācijas (MNA) direktora amatu.

Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs apstiprināja, ka uz konkursa trešo kārtu pretendenta vadības kompetenču pārbaudei tika virzīts viens kandidāts, tomēr ārējie eksperti – neatkarīgi personālvadības speciālisti – secināja, ka kandidātam kompetences ir uzlabojamas.

Kronbergs sacīja, ka ceturtdien viņš runās ar Valsts kancelejas direktoru Mārtiņu Krieviņu par to, vai ir iespējams uzrunāt kādu amata kandidātu civildienesta resorā, lemjot par tālāko rīcību.

Jau ziņots, ka pēc neveiksmīgā pirmā konkursa tika lemts par kandidātu meklēšanu Tieslietu ministrijas resorā. Taču arī šī iecere nevainagojās ar panākumiem, tāpēc augusta sākumā tika izsludināts atkārtots konkurss uz MNA direktora amatu.

Konkursam pieteicās pieci pretendenti, no kuriem trīs tika virzīti vērtēšanai konkursa otrajā kārtā.

Līdzšinējais administrācijas vadītājs Ervīns Ābele marta beigās iesniedza atlūgumu. Tieslietu ministrs iepriekš bija pieprasījis veikt atkārtotu Ābeles darba novērtējumu. Dzintars Rasnačs paskaidroja, ka MNA vadītāja novērtējums šoreiz ir bijis sliktāks nekā iepriekšējā novērtēšanas reizē, neprecizējot, kāds tieši bijis Ābeles novērtējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!