Foto: DELFI

Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija sākusi Valsts policijas un prokuratūras speciālistu apmācību nozares jautājumos ar mērķi uzlabot tiesībsargājošo iestāžu darbinieku zināšanas, portālu "Delfi" informēja asociācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Justīne Plūmiņa.

Tāpat ar apmācībām plānots sekmēt vienotu praksi Maksātnespējas likuma un citu normatīvo aktu piemērošanā maksātnespējas un tiesiskās aizsardzības procesos. Apmācībās piedalās kopumā 75 policijas un prokuratūras darbinieki no Rīgas un reģioniem.

Kā norādījusi asociācija, apmācības uzlabos maksātnespējas procesa norises efektivitāti, radot kopīgu sapratni par nepieciešamību padziļināt maksātnespējas procesa lietu un sūdzību izskatīšanā iesaistīto speciālistu zināšanas. Ar apmācībām asociācija "vēlas sniegt ieguldījumu tiesiskuma stiprināšanā maksātnespējas jomā".

Apmācību laikā policijas un prokuratūras darbiniekiem plānots apgūt maksātnespējas likuma normas, kā arī civiltiesības un civilprocesa normas, kas attiecināmas uz tiesiskās aizsardzības un maksātnespējas procesu. Tāpat apmācības sniegs detalizētu informācija par administratora tiesībām un pienākumiem maksātnespējas procesa laikā, ierobežojumiem administratora pienākumu pildīšanai, kā arī administratora atbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!