Vakar plkst.18.46 Ventspilī maksimālais vēja ātrums brāzmās sasniedza 36 metrus sekundē, informēja Ventspils ostas Kapteiņu dienestā. Ostā vētra nekādus postījumus nav nodarījusi, kuģi tajā netika ielaisti, arī no ostas neviens kuģis neizbrauca. Kā skaidroja Kapteiņu dienestā, kuģu kustības pārtraukšana bija saistīta ar to, ka tik spēcīgā vējā un lielos viļņos pie lielajiem kuģiem nevar piebraukt loču kuģīši, lai ievestu kuģus ostā. Ūdens līmenis vētrā jūrā pie Ventspils nebija paaugstināts.
Šorīt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ventspils nodaļas darbinieki sākuši pārbaudīt naktī vētras nodarītos postījumus pilsētā. Pēc sākotnējās apskates konstatēts, ka četri koku nolauzti Ventspils bērnu atpūtas pilsētiņā - trīs priedes un viena egle. Citu bojājumu šajā atpūtas vietā nav.

Citviet izgāzti 7 koki, kas auguši galvenokārt atklātās vietās pilsētas apstādījumos. Kā informēja Ventspils galvenais dārznieks Didzis Ošenieks, vakar koki bija lūzuši galvenokārt meža masīvos pilsētas teritorijā, bet pagājušajā naktī nolauzti koki klajākās vietās. Glābšanas un komunālo dienestu darbinieki turpina apzināt vētras postījumus pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!