Foto: LETA
Koalīcijas partijām ir jāizdzen Ziemeļkorejas domāšanas veids no savām galvām un jāuzsāk normāls dialogs ar "Saskaņu", šādu uzskatu sestdien partijas kongresā pauda Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins.

"Šķiet, ka labējie politiķi joprojām nesaprot, ka ne viņi izslēdz "Saskaņu", bet viņi paši izolē sevi no sabiedrības. Es tomēr piedāvātu viņiem izdzīt Ziemeļkoreju ka domāšanas stilu no savām galvām un uzsākt normālo dialogu, kas ir pieņemts demokrātiskajā pasaulē, kur mēs iestājāmies," viņš sacīja.

Mamikins uzskata, ka Latvijas labējām politiskām partijām arvien grūtāk pamatot "Saskaņas" izslēgšanu no koalīcijas veidošanas procesā valsts līmenī. Spiediens uz viņiem no visām pusēm arvien pieaugot. Eiropas Parlamenta Sociāldemokrātu grupas prezidents Džiani Pitela (Giani Pittella) pirms mēneša esot nosūtīji Valsts prezidentam Andrim Bērziņam vēstuli, pieprasot cienīt Latvijas vēlētāju gribu un ievērot demokrātijas principus un veidot plašu koalīciju kopā ar "Saskaņu".

"Ja tas tomēr nenotiks, mēs pacietīgi un metodiski turpināsim aplenkumu līdz uzvarai un šajā procesā mums palīdzēs mūsu Eiropas sabiedrotie," pauda eiroparlamentārietis.

Jau vēstīts, ka partija "Saskaņa" sestdien pulcējās kongresā, uz kuru bija ieradušies 579 biedri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!