Foto: AFI
Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins (SC) vērsies tiesā saistībā ar Kaļiņingradā reģistrētā interneta portāla publicēto rakstu "Eiropas krievu deputāts no Latvijas parakstījis pret Krieviju vērstu rezolūciju par Ukrainu".

Paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem Mamikins skaidro, ka "www.newsbalt.ru" publicētā ""opusa" saturs un stils neatbilst patiesībai, bet pašu tekstu, komentārus un materiāla noformējumu nevarētu saukt citādi kā par provokāciju un meliem".

Mamikins lūdzis portāla galveno redaktoru atsaukt "melīgo informāciju, kas uzskatāma par netīras propagandas paraugu un kurai ir tikai viens mērķis: diskreditēt EP sociāldemokrātu grupu, sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa" un mani kā EP deputātu, kurš iestājas par tūlītēju kara pārtraukšanu Ukrainas austrumos".

Politiķis arī vērš uzmanību, ka šī informācija ievietota Krievijas plašsaziņas līdzekļu resursā, kas tradicionāli ir viens no informācijas avotiem daudziem Latvijas iedzīvotājiem.

"Nez vai par nejaušību var uzskatīt to, ka materiāls tika publicēts tieši tajā dienā, kad partijas "Saskaņa" dome par Latvijas premjerministra kandidātu izvirzīja Rīgas mēru Nilu Ušakovu, bet man, Andrejam Mamikinam, kā Eiroparlamenta deputātam izdevās izcīnīt politisku uzvaru - neskatoties uz EP labējo deputātu pretdarbību, tieši šajā dienā "Saskaņas" pārstāvis tika oficiāli nozīmēts par galveno ziņotāju par Gruziju, neilgi pirms ES un Gruzijas asociācijas līguma ratifikācijas," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem klāsta Mamikins.

Viņš arī piebilst, ka vairāki Latvijas interneta portāli pārpublicēja šo informāciju. Šo situāciju viņš skaidroja ar Saeimas vēlēšanu tuvumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!