Bijušais Ekonomikas policijas biroja (EPB) inspektors Normunds Margēvičs kategoriski noliedz piektdien presē izskanējušās ziņas, ka viņš būtu uzņēmuma "Auto faktors" līdzīpašniekam Vilnim Voitkānam autoservisa celtniecībai devis 250 000 latu. Margēvičs pauda, ka "tās ir pilnīgas muļķības".
Uz jautājumu, vai viņš pazīst Voitkānu, Margēvičs atbildēja, ka cilvēku ar tādu uzvārdu nezinot. Savukārt par sava tēva līdzdalību uzņēmumā Margēvičs pauda, "ja jau tā ir rakstīts, tad tā arī ir". Kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs žurnālistiem pauda, ka viņam par šādu "darījumu" nekas neesot zināms.

Laikraksts "Rīgas Balss" piektdien informē par uzņēmēja Viļņa Voitkāna apgalvojumiem, ka Margēvičs ilgu laiku finansējis uzņēmuma "Auto faktors" autoservisa celtniecību Līvānos un kopumā šim mērķim iedevis skaidrā naudā 250 000 latu. Šī uzņēmuma direktora amatā esot "ielikts" Margēviča tēvs Stefans Margēvičs.

Voitkāns laikrakstam apgalvojis, ka naudu saņēmis tieši no Margēviča, taču nav zinājis, no kurienes tā nākusi. Ar bijušā policista atbalstu autoservisa ēku izdevies pabeigt aptuveni gada laikā. Vēlāk starp uzņēmuma līdzīpašnieku Voitkānu, Margēviču un pārējiem līdzīpašniekiem radušās domstarpības, tāpēc uzņēmējs pašlaik grasoties vērsties tiesā.

Uzņēmumu reģistra datu bāzē BNS noskaidroja, ka Stefanam Margēvičam "Auto faktorā" pieder 12% daļu, Voitkānam - 3,33% daļu, bet kādam Vilnim Libsbergam - 1,33%. Lielākā uzņēmuma daļa pieder ārzonas firmai "AmEx Trans LCC", kas reģistrēta ASV. Policista tēvs ir uzņēmuma direktors, bet Libsbergs - izpilddirektors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!